IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković: JOANAKIJA NIJE MITROPOLIT CRNOGORSKI, jer ne priznaje crnogorsku državu… (foto, video)

Predstavnica kluba Socijaldemokratske partije i Liberalne partije, Draginja Vuksanović Stanković, pitaće Abazovića šta će preduzeti da se pokrene ozbiljan dijalog vlasti i opozicije radi obezbjeđivanja ustavne kvalifikovane većine za izbor vrhovnog državnog tužioca, članova Sudskog savjeta i sudija Ustavnog suda.

– Ovo pitanje je ključno za naš dalji EU put odnosno za deblokadu našeg integracionog procesa. Bez hitnog otpočinjanja rada na ovom pitanju nećemo usvojiti privremeno ključna mjerila u oblasti vladavine prava. Jasno je i poznato da je novom metodologijom o pristupanju predviđeno da ne može biti napretka u ostalim poglavljima dok se ne obezbijedi adekvatan progres u poglavljima 23 i 24, a njega nema dok na Ustavom propisan način ne izvršimo izbor ove ključne pozicije u pravosuđu- navela Draginja Vuksanović- Stanković.

Ona je dodala da je odblokirana Vlada i Skupština, sada je potrebno odblokirati pravosuđe.

– Jako važno je da taj proces nije samo u borbi protiv onih koji su krali ovu državu i SDP daje punu podršku nadležnim organima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije – poručila je Vuksanović Stanković.

Međutim, kako je dodala, izdaja i izdajnici su oni koji su krali državu, ali i oni koji su u prethodnoj vladiradili protiv ove države po nalogu druge države.

Čitaj još:   SARAJEVO: Poskupjeli ćevapi na Baščaršiji, evo koliko sada morate izdvojiti za malu ili veliku porciju... (foto)

– Pod hitno treba pokrenuti proces kako bi se utvrdila odgovornost policijskih službenika za dešavanja onog dana na Belvederu. Protiv države ne rade samo oni koji kradu… Smatramo da je onoga dana politička laž premijera Krivokapića da je bačen Molotovljev koktel razlog da se pokrene čitava ova parlamentarna istraga koju će podržati i SDP – kazala je Vuksanović Stanković.

Nema ništa protiv da se neko izjašnjava kao Srbin, ali mora da poštuje zastavu, himnu i grb ove države.

– Nijednom Vas nijesam čula da pozivate nadležne državne organe da psocesuiraju Vesnu Bratić, jer je urnisala obrazovni sistem Crne Gore, Olivera Injac i kompletni kadar Vojske Crne Gore, zbog onoga što su radili na Belvederu, kao i svi koji su u policiji radili po nalogu Crkve Srbije. rekli ste da je ono bio vjerski obred, ma ono je bilo zastiđe za prave vjernike Srpske pravoslavne crkve – istakla je Vuksanović Stanković.

Ona je dodala da mitropolit Joanikije nije mitropolit crnogorski, jer ne priznaje crnogorsku državu ni crnogorsku naciju i kada to uradi ona će mu prva čestitati i priznati ga za crnogorskog mitropolita.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović– Stanković: Radunović, OSJETLJIVI ste na Bratić jer vam ZAPOŠLJAVA i SPROVODI vašu ČETNIČKU IDEOLOGIJU... (video)

BONUS VIDEO: O odrastanju i djetinjstvu Draginja Vuksanović- Stanković

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more