IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PANIKA U HRVATSKOJ: Češki mediji, pozvali građane da ne planiraju odmor u Istri, reagirala i turistička zajednica… (foto, video)

U češkim medijima posljednjih dana pojavila se vijest da su hrvatsku obalu preplavile meduze koje bi mogle ugroziti turističku sezonu…

PRAG: Svijet, Zanimljivosti, petak, 27. 05. 2022… 11: 40… PANIKA U HRVATSKOJ: Češki mediji, pozvali građane da ne planiraju odmor u Istri, reagirala i turistička zajednica… (foto, video)

Češki mediji pozvali građane da ne planiraju odmor u Istri?! ‘Na plažama su goleme meduze…’

Jedan češki magazin otišao je toliko daleko da je naveo kako su plaže u Piranu, Savudriji, Umagu, Poreču, Vrsaru i na cijeloj talijanskoj obali regije Friuli Venezia Giulia ‘prekrivene prozirnim ljigavim želeom’. U tom kontekstu istaknuto je da se trenutno ne isplati posvuda planirati odmor.

Ta lažna informacija uznemirila je goste iz Češke i Slovačke koji su Turističkoj zajednici Istarske županije počeli slati upite. Jedan Slovak tako je kazao da je početkom juna planirao doći na odmor u Istru pa pita je li istinita priča o masovnoj pojavi meduza na hrvatskoj obali.

Čitaj još:   MILE POPUSTIO: Autoput Beograd- Sarajevo ide preko Bijeljine...

Direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević ističe kako su zbog cijele situacije ove sedmice poslali saopćenje češkim i slovačkim medijima ‘o stvarnom stanju u Jadranu’, a u tu su svrhu zatražili i mišljenje struke.

Ivošević pretpostavlja da je neko iz Češke u hrvatskim medijima uočio da su se ribari žalili na masovnu pojavu meduza ove zime i tu vijest prenio sa zakašnjenjem, tumačeći to na potpuno pogrešan način.

Napominje kako nema nikakve opasnosti za kupače te da je vijest o masovnoj pojavi meduza na istarskoj obali izmišljena. I ribari sa sjeverozapada Istre potvrđuju da su meduze gotovo pa potpuno nestale iz njihova akvatorija, piše Glas Istre.

BONUS VIDEO: Napad meduza na plaži…

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more