IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO KOMŠIĆ ODBRUSIO RUSKOM AMBASADORU: “Nećemo pokleknuti pred vašim prijetnjama i odreći se…!” (foto, video)

“Ambasador Kalabuhov mora znati da mi nećemo pokleknuti pred pritiskom i odreći se NATO puta zato što je to u interesu Rusije i njihovih saradnika u Bosni i Hercegovini”, poručio je Komšić.

SARAJEVO: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 27. 05. 2022… 00: 40… ŽELJKO KOMŠIĆ ODBRUSIO RUSKOM AMBASADORU: “Nećemo pokleknuti pred vašim prijetnjama i odreći se…!” (foto, video)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić povodom novih prijetnji koje su upućene od strane Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, a u vezi aspiracija naše zemlje da postane članica NATO-a, te ocjena kako bi to predstavljalo jasan “proturuski korak” na koji bi Moskva morala odgovoriti, poručio je da BiH neće pokleknuti pred ruskim pritiskom i odreći se NATO puta.

“Uporne prijetnje koje Kalabuhov upućuje Bosni i Hercegovini zbog odluka o NATO integracijama koje su usvojene u skladu sa zakonima države Bosne i Hercegovine i u institucijama Bosne i Hercegovine, potpuno su neprihvatljive. Iza tih prijetnji stoji očita namjera za destabilizacijom Bosne i Hercegovine. Ambasador Kalabuhov mora znati da mi nećemo pokleknuti pred pritiskom i odreći se NATO puta zato što je to u interesu Rusije i njihovih saradnika u Bosni i Hercegovini”, poručio je Komšić…

Čitaj još:   IVICA DAČIĆ HISTERIČNO NAPAO KOMŠIĆA...

BONUS VIDEO: NEDJELJOM U 2: Željko Komšić, 15. maja 2022.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more