IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Iran zaplijenio dva grčka tankera sa naftom u Perzijskom zaljevu… (foto, video)

POTVRDA IZ TEHERANA: Prekršila su, pravila pomorskog prava…

TEHERAN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 28. 05. 2022… 00: 40… Iran zaplijenio dva grčka tankera sa naftom u Perzijskom zaljevu… (foto, video)

Revolucionarna garda Irana intervenirala je u Perzijskom zaljevu na dva naftna tankera Grčke, javlja Anadolu Agency  (AA).

U saopćenju garde navedeno je kako su dva naftna tankera Grčke u Perzijskom zaljevu prekršila pravila pomorskog prava zbog čega su zaplijenjeni.

Agencija Fars javila je kako je riječ o tankerima ” Prudent Warrior“ i ”Delta Poseidon“, a intervencije su izvršene u vodama Asuliyaha i Bender Lengea.

Iranska agencija za luke i pomorstvo 25. maja je saopćila kako je zaplijenjen brod koji je plovio pod iranskom zastavom, a koji se zbog nepovoljnih vremenskih prilika usidrio kod grčke obale te da je na zahtjev SAD-a zaplijenjena nafta koja se nalazila na brodu.

Čitaj još:   Kabinet predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, traži odgovornost načelnika zatvora jer je rekao da ga „očekuje“

Istog dana u Ministarstvo vanjskih poslova pozvan je otpravnik poslova Grčke u Teheranu te je rečeno da je zapljena broda “primjer međunarodnog banditizma”, a da će Grčka biti smatrana odgovornom.

Danas je u Ministarstvo vanjskih poslova pozvan i otpravnik poslova Švicarske u Teheranu, koji vodi diplomatske aktivnosti SAD-a u Iranu te je rečeno kako je nužno odmah osloboditi brod i zaplijenjeni teret…

BONUS VIDEO: Iran zaplijenio britanski naftni tanker u Hormuškom moreuzu

izvor agencije AA

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more