IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POTOP- DRAMATIČNE PADAVINE: Nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, vrijeme u narednih nekoliko dana… (foto)

Intenzivnije padavine očekuju se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 28. 05. 2022… 10: 48… POTOP- DRAMATIČNE PADAVINE: Nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, vrijeme u narednih nekoliko dana… (foto)

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža temperatura zraka izmjerena je na Bjelašnici, 12 stepeni, dok je najtoplije bilo u Neumu 24 stepena. U Sarajevu je izmjereno 17 stepeni C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini padavine uglavnom u istočnim i sjeveroistočnim područjima. Intenzivnije padavine u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, uglavnom, jugozapadni. Dnevna temperatura od 17 do 23, na jugu od 26 do 32 stepena.

subota, 28.05.2022. godine
Opšta slika biće relativno povoljna, naročito u odnosu na protekli period obilježen visokim temperaturama. Tokom dana bi mjestimični pljuskovi, izraženije u Bosni, mogli povremeno kvariti ugođaj i djelovati ponajviše na nešto lošije raspoloženje. Pri tome će uz mirniji san, osjetno svježije jutro i umjerene temperature u nastavku dana, ipak biti ugodnije, pa hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba.  

Čitaj još:   EVO JOŠ NIJE GOTOVO: KRAJEM SEDMICE TEMPERATURE DO 30 STEPENI C, vrijeme u narednih nekoliko dana... (foto)

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 21 stepen Celzijusa, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U mnogim dijelovima Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini jugo, a u Bosni vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26 stepeni..

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Do kraja dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu do 26 stepeni Celzijusa.

U utorak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim i istočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu do 26 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   UHAPŠENI CRNOGORCI, OBJAVLJENA IMENA: Pali u Španiji, zbog proizvodnje i krijumčarenja droge…? (foto)

izvor iBalkan.net

DANAS PADA SLABA KIŠA: Vrijeme u narednih nekoliko dana…

DANAS U jutaranjim satima i prijepodne sa slabom kišom, ponegdje Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more