IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKO NEVRIJEME U PLJEVLJIMA: Jak grad, opštinske službe pružaju pomoć na terenu… (foto, video)

“Prognoze ukazuju da je pred nama vikend padavina jakog intenziteta, ali sve službe su u pripravnosti i spremne da odreaguju”, tvrde u opštini Pljevlja…

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 29. 05. 2022… 00: 48… VELIKO NEVRIJEME U PLJEVLJIMA: Jak grad, opštinske službe pružaju pomoć na terenu… (foto, video)

Oštećeni vrtovi i voćnjaci, bujice tekle ulicama…

Jako nevrijeme praćeno gradom zahvatilo je Pljevlja, pri čemu su oštećeni brojni vrtovi i voćnjaci na teritoriji te opštine.

Za petnaestak minuta grad veličine lješnika obijelio je veći dio grada, dok su bujice tekle strmim pljevaljskim ulicama.

Veliko nevrijeme koje je u subotu oko 15 časova zahvatilo Pljevlja, napravilo je veliku štetu na biljnim zasadima i voćnjacima. Jaka kiša, grad veličine lješnika sa grmljavinskim procesima trajali su neprekidno oko 15 minuta.

Ulice, parkovi i bašte su ubrzo bile bijele od leda. Stradali su i mnogi cvjetni zasadi u gradu, poslao je reporter regionalnog portala iBalkan.net sa SJEVERA CRNE GORE…

Čitaj još:   ISTANBUL Iz BiH na BOSFOR danas putuje 1.800 studenata...

Ono što je interesantno u mnogim okolnim selima palo je samo po nekoliko kapi kiše. I proteklih dana u Pljevljima je u poslijepodnevnim časovima bilo kiše i grada ali u znatno manjoj količini.

U Pljevljima odavno nije upamćeno da je vladalo ovako veliko nevrijeme i sa ovolikom količinom grada, koji je objelio gradske ulice i napravio ovoliku štetu građanima.

U Pljevljima i dalje traju grmljavinski procesi, pa je za očekivati nove padavine.

Mediji u regionu prenose da je i druge djelove Balkana zahvatila oluja. Izdat je i žuti meteo alarm kao upozorenje na oluju, za cijelu teritoriju Crne Gore.

IZVOR iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more