IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović: Na Samit Otvorenog Balkana idem kao GOST– POSMATRAČ…

Naš cilj je EU, najveći spoljnipolitički cilj Crne Gore je punopravno članstvo u EU. Nikakva zamjena za to nas ne interesuje, ali sve što možemo da upotrijebimo kao mehanizam da bi taj cilj postigli za nas je prihvatljivo– rekao je premijer Dritan Abazović komentarišući regionalnu inicijativu „Otvoreni Balkan“, a uoči konferencije „Rat u Evropi: Uticaj na Balkan“ koju organizuje Međunarodni republikanski institut (IRI.

Govoreći o regionalnoj inicijativi premijer Abazović kazao je kako je Crnoj Gori prihvatljivo sve što vodi većoj regionalnoj saradnji, te da su imena inicijativa „potpuno nebitna“.

Rekao je i da upozorenja potpredsjednika u Vladi Ervin Ibrahimović i Raško Konjević da Otvoreni Balkan zaustavlja procese evropskih integracija i da premijer ne bi smio na Samitu da preuzme bilo kakve obaveze, predstavljaju taktike „koje imaju za cilj da pogode razne djelove našeg društva“.

Čitaj još:   DPS: DRITAN ABAZOVIĆ JE BAHATA KUKAVİCA

-Ne doživljavam ih neprijateljski, doživljavam ih demokratski. Što se tiče EU, na sastanku u Ohridu biće i komesar Varhelji. Cijenim stavove potpredsjednika, mi u Ohrid ne idemo da postanemo član Otvorenog Balkana, idemo kao gosti, posmatrači. Razmotrićemo sve što je dobro za našu zemlju– naveo je Abazović…

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more