IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS NESTABILNO VRIJEME: Pljuskovi i grmljavina, kako će biti narednih dana… (foto)

U jutarnjim satima sa slabom kišom ponegdje, a u drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, a lokalno je moguća i pojava grada…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 31. 05. 2022… 09: 48… DANAS NESTABILNO VRIJEME: Pljuskovi i grmljavina, kako će biti narednih dana… (foto)

Danas će u cijelom regionu biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U jutarnjim satima sa slabom kišom ponegdje, a u drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, a lokalno je moguća i pojava grada.

utorak, 31.05.2022. godine
Slično kao u proteklom periodu, uz promjenjive vremenske prilike, bez većih oscilacija koje bi uzrokovale značajnije jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Moguće su umjerene meteopatske reakcije u vidu glavobolje, lošijeg raspoloženja, manjka koncentracije. Tokom jutra će biti osjetno svježije, naročito u unutrašnjosti, stoga je preporučljivo prikladno se odjenuti. U Hercegovini ugodnije, pretežno zbog stabilnijeg vremena.  

Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu do 29 stepeni Celzijusa.

U srijedu u Bosni umjerena oblačno. U poslijepodnevnim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepeni.

Čitaj još:   IVAN Vujović: Dođe MILE Dodik, obilježi teritoriju, VRH DRŽAVE– MUK... (foto)

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 32 stepena.

U petak takođe sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32, na jugu do 35 stepeni C…

izvor iBalkan.net

VRIJEME: Do početka vikenda padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina…

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz umjerenu Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more