IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FILIP Adžić: Policajci sumnjaju da su diskriminisani na osnovu nacionalne i vjerske pripadnosti…

Policija mora biti imuna na podjele koje se u većoj ili manjoj mjeri manifestuju u društvu. Za policijski poziv mjerilo nije i neće biti vjera, nacija, pol, niti partijska pripadnost, jedan je od zaključaka današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova (MUP) Filipa Adžića sa grupom policijskih službenika Centra bezbjednosti Bijelo Polje i Centra bezbjednosti Berane.

“Međuvjerski i međunacionalni sklad, tolerancija i poštovanje su osnovne vrijednosti koje moramo baštiniti kako u okviru institucije, tako i van nje”, poručio je Adžić.

Sastanak je, kako je saopšteno, održan povodom sumnji policijskih službenika da su diskriminisani na osnovu nacionalne i vjerske pripadnosti, a pored ministra, prisustvovali su državni sekretar Mersudin Gredić i šefica Kabineta Kristina Đukanović.

Policijski služenici su se najprije zahvalili Adžiću na organizovanju sastanka i uputili čestitke povodom izbora za ministra unutrašnjih poslova.

Tokom sastanka, kako se navodi, policijski službenici su upoznali ministra sa situacijom u kojoj se nalaze, te iznijeli stavove i poglede na dešavanja u CB Bijelo Polje i CB Berane u prethodnom periodu.

Čitaj još:   VIC DANA Crnogorac kod vulkanizera...

“Crna Gora je građanska država i smatram poražavajućim da danas razgovaramo o diskriminaciji jednih prema drugima. Obaveza svakog pojedinca, a posebno zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, je poštovanje Ustava, koji zabranjuje diskriminaciju po bilo kojem osnovu”, saopštio je Adžić u razgovoru sa policijskim službenicima.

Policijski službenici su iznijeli i problem zapošljavanja i napredovanja u službi, što, takođe, povezuju sa nejednakošću koju osjećaju na poslu.

“Osvrnuvši se na zapošljavanje i napredovanje u MUP-u, ministar je istakao da će se ono vršiti isključivo na osnovu referenci i zasluga, a ne po osnovu vjerske, nacionalne ili partijske pripadnosti”, istakli su iz resora.

Izvor: cDm.me

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

VIC DANA Oženio se Crnogorac iz Srbije…

Kako crnogorac osvaja đevojku??? -Vidis li ti đevojko onaj cvijet Read more