IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vučić polaže zakletvu: DODIK IPAK NIJE OSTAO U LAKTAŠIMA… (foto, video)

Aleksandar Vučić položiće danas zakletvu na posebnoj sjednici Skupštine Srbije, čime će započeti još jedan petogodišnji mandat…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 31. 05. 2022… 10: 48… Vučić polaže zakletvu: DODIK IPAK NIJE OSTAO U LAKTAŠIMA… (foto, video)

Aleksandar Vučić drugi put je izabran za predsjednika u prvom krugu izbora 3. aprila, kada je osvojio 2.224.914 glasova, što je oko 59 odsto.

Zakletvu će u 11 časova položiti pred starim sazivom skupštine, pošto još nisu proglašeni konačni rezultati parlamentarnih izbora održanih takođe 3. aprila 2022. godine, a u zakonu stoji da se skupština sastaje ako nije u redovnom zasijedanju ili ako joj je prestao mandat, da bi predsjednik Republike pred njom položio zakletvu.

Vučić je zakletvu za prvi mandat položio prije tačno pet godina, 31. maja 2017. godine, a prvi put se osim na Ustavu, predsjednik zakleo i na Miroslavljevom jevanđelju, najstarijem sačuvanom ćiriličnom rukopisu.

Čitaj još:   VIC DANA: Na psihijatriji gledaju Milanovića na HRT- u, a onda se doktori uhvatiše za glavu… (foto)

Prema zakonu, niko ne može više od dva puta da bude izabran za predsjednika Republike, bez obzira na to koliko su mu trajali prvi i drugi mandat.

Mandat predsjednika Republike prestaje kad istekne vrijeme na koje je izabran, a može prestati i prije tog vremena ukoliko podnese ostavku ili ako bude razriješen.

Posebnoj sjednici u Beogradu prisustvovat će predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pobijedio je na predsjedničkim izborima održanim 3. aprila sa 58,59 posto glasova izašlih birača…

BONUS VIDEO: Predsednik Aleksandar Vučić obratio se okupljenim građanima ispred Skupštine pre polaganja zakletve…

IZVOR (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more