IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“NACIONAL” UZDRMAO HERCEGOVINU: Na pomolu je politički kraj Dragana Čovića, Plenković u Predsjedništvu BiH želi vidjeti… (foto)

Visoki politički izvor iz HDZ-a o tome je za Nacional rekao: ‘‘On odlično kotira, o tome se naveliko govori, a mnogi ga vide kao najbolje rješenje‘‘… 

ZAGREB- MOSTAR: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 01. 06. 2022… 00: 48…”NACIONAL” UZDRMAO HERCEGOVINU: Na pomolu je politički kraj Dragana Čovića, Plenković u Predsjedništvu BiH želi vidjeti… (foto)

“Andrej Plenković u Predsjedništvu BiH želi vidjeti gradonačelnika Mostara Marija Kordića”, objavio je danas hrvatski magazin “Nacional”.  

List navodi kako se hrvatski premijer nada da bi kandidatura i Kordićeva pobjeda mogle “otvoriti put ozbiljnijoj i trajnijoj harmonizaciji odnosa” u BiH, a naročito “proširiti mogućnosti kompromisa Hrvata i Bošnjaka”.  

Nacional tvrdi da je je iz dobro obaviještenih izvora bliskih HDZ-u protekle sedmice doznao da je predsjednik hrvatske vlade i HDZ-a spreman podržati inicijativu da HDZ BiH za člana Predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda kandidira umjerenog političara te stranke mlađe generacije, a ne posljednjeg pripadnika ratne generacije hrvatskih političara u BiH, dugogodišnjeg predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.  

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 24. jun 2023. godine…

Visoki politički izvor iz HDZ-a o tome je za “Nacional” rekao: “On odlično kotira, o tome se naveliko govori, a mnogi ga vide kao najbolje rješenje”.  

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more