IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POTVRĐENO- Nakon brojnih reakcija: Bista Ljuba Čupića biće uklonjena… (foto)

Poznati crnogorski narodni heroj Ljubo Čupić dobio je u parku kod trga u rodnom Danilovgradu bistu, koja je danas i juče izazvala mnogo polemika…

DANILOVGRAD: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 02. 06. 2022… 22: 48… POTVRĐENO- Nakon brojnih reakcija: Bista Ljuba Čupića biće uklonjena… (foto)

Brojni građani, naime, bili su prilično razočarani onim što su vidjeli, te je dominantan stav u javnosti bio kako bista ne oslikava lik, a naročito osmijeh i oči Ljuba Čupića.

Bista postavljena u Danilovgradu sve je osim ponosnog, prkosnog, jedinstvenog i neuhvatljivog osmijeha narodnog heroja Ljuba Čupića, reakcije su struke, građana, ali i nekih nevladinih organizacija.

Glas javnosti uvažili su predstavnici danilovgradske Opštine i Organizacionog odbora.

“Mi smo zajedno sa predsjednicom Opštine Zoricom Kovačević, donijeli odluku, onu koja je možda najbolja, da uklonimo postojeću bistu”, kaže Brajović, za Radio CG.

Tražiće se novo rješenje, poručuje Brajović. Naredne nedjelje Organizacioni odbor za postavljanje biste sastaće se sa predsjednicom Opštine i predstavnicima UBNOR-a.

Čitaj još:   VUČKO, Dogovorio sa taksistima subvencije, ali imaju dvije"moralne dileme i nejasnoće..." (foto)

“Gdje ćemo donijeti, nadam se neke bolje odluke, odluke koje će zadovoljiti i kvalitet i ono što je sunce iznad Crne Gore, onaj osmijeh da se izrazi”, poručio je Brajović.

Procedura je, napomine Brajović, ispoštovana. Ističe da nije bilo loše namjere.

Organizacioni odbor prethodno je imao sugestije, prije svega, da se povede računa oko neponovljivog osmijeha i očiju koje gledaju u svijet slobode kazao je Brajović i dodao da je autor vajar Mitar Živković neke primjedbe uvažio.

“Posebno se ne može osmijeh Ljuba Čupića prekopirati, ja sad ne pravdam vajara Mitra Živkovića, ali je on dao sve od sebe što se tiče njega kao umjetnik”, zaključio je Brajović.

Podsjetimo, odluka o postavljanju biste donijeta je prošle godine. Izrada spomenika, ali i postamenta koštala je 4.500 hiljade eura.

izvor rtcg.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more