IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Trener Željko Obradović Žoc: Velika sramota! Šta će Evropa da kaže o nama? (foto, video)

Trener Partizana Željko Obradović održao je konferenciju za medije posle trećeg meča finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde, a najviše pažnje posvetio je prekidu u poslednjem minutu…

BEOGRAD: Srbija, Sport, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 02. 06. 2022… 00: 48… Trener Željko Obradović Žoc: Velika sramota! Šta će Evropa da kaže o nama? (foto, video)

Crno- bijeli su slavili sa 70: 67, smanjili prednost u seriji na 2: 1, dok će meč ostati upamćen po prekidu u poslednjem minutu kada se sudisjka trojka povukla u svlačionicu.

– Da vam kažem nešto, od prvog dana sam apelovao ovde na neke stvari, da se smire strasti, da se igra košarka, to sam rekao i navijačima kada sam uzeo mikrofon, ovo je ozbiljna liga, da bi bila ozbiljna moraju da se poštuju akteri, igrači i svi ostali na klupi. To je nešto veoma važno, sudije su donele odluku da isprazne dio tribine, bile su u pravu, ali imam problem što se to nije desilo na prošloj utakmici- rekao je Obradović i dodao:

– Taj kritetijum nije tada postojao, sigurnost igrača je najvažnija stvar, da se svi osećaju prijatno, to je jedino važno, to je sport, to je košarka. Apelujem na navijače na svakoj sledećoj utakmici da ovo više nikada ne rade, da dozvole protivničkom timu da igra, ovo je slika koja je otišla u svijet, pa i onda od prije dva, tri dana, večeras je ova slika otišla u Evropu. Šta će da se priča o nama, pokazali su mi snimke, velika je sramota što se događalo i pre dva tri dana i večeras- rekao je Obradović i nastavio:

Čitaj još:   Vic dana Mujo i Fatini nalazi od doktora...

– Hoćete li vi da pišete o tome, ko će da zaboravi? Pretpostavljam da to nema veze, kad se ovde radi o sigurnosti, da mu ne doleti kovanica, da li pogodila igrača Zvezde ili nas, nema razlike. Molim vas kao nekoga ko ima moć da budete ono što treba da radite, da date primere, ko podgreva strasti, a ko je protiv toga. Da li ste od mene čuli nešto loše, sem da pozivam navijače da se ponašaju mirno i dostojanstveno? Ja sam spreman to da pokažete, samo fer i sportski, ali što više pokušuvaš da budeš fer i sportista, prave te da si ne znam ni ja šta.

Govorio je Obradović i o samoj igri.

– Tamo gde sam stao na konferenciji za štampu je to zadovoljstvo da je tim dao sve što može od prve do poslednje sekunde zahvaljujući moralu, borbenosti i želji. Dobili smo meču u teškim uslovima, klizav parket, pravo je čudo da se niko nije povredio. Pričao sam sa Radetom Zagorcem, dobro se oseća, ali u principu je moglo da bude gore- istakao je Obradović, pa zaključio:

– Sada je 2: 1, daćemo sve od sebe da dođemo i do pete utakmice, to traži mnogo energije, koncentracije, želje, poštovanja, nije lako, ni igračima, nije lako ni nama, nadam se da ćemo skupiti dovoljno energije da u petak odigramo još jednu utakmicu na ovakav način…

Čitaj još:   "Srpski koljač iz Španije" Bora M, klao kuma pred svjedocima, sad u Beogradu ISPREBIJAO KONOBARICU! (foto i video)

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde vređaju Željka Obradovića na drugoj utakmici finalne serije ABA lige

izvor Direktno.rs

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more