IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CIRKUS U HRVATSKOM SABORU: „Draža je dobro branio Srbe, Broz je dobro ubijao Srbe, danas 70- 80 % ludih Srba više vole Broza nego Dražu, a strijeljanje u Bosni…” (foto, video)

Nakon inicijative čelnika zagrebačkog SDP- a da se Trg Republike Hrvatske vrati i preimenuje u Trg Josipa Broza Tita, saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin održao je skandalozan govor u Saboru RH…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, petak, 03. 06. 2022… 11: 48… CIRKUS U HRVATSKOM SABORU: „Draža je dobro branio Srbe, Broz je dobro ubijao Srbe, danas 70- 80 % ludih Srba više vole Broza nego Dražu, a strijeljanje u Bosni…” (foto, video)

“U povijesnoj literaturi, a i usmenoj predaji, kola jedno 16 datuma rođenja Josipa Broza Tita. Nitko pouzdano ne zna koji je točan, ali svi znamo da to nije 25.05., a komunistima i inače datum, istina i činjenica gotovo ništa ne znače. Zbog toga Josip Broz Tito, uz ovih 16 datuma rođenja, ima i 15 datuma učlanjenja u komunističku partiju”, započeo je Prkačin. 

Kazao je kako je Tito u prvom svjetskom ratu dobio srebrnu austrijsku medalju za hrabrost i bio jako dobar borac.

“A s druge, srpske strane, ratovao je Dragoljub Draža Mihajlović, koji je dobio dvije zlatne srpske medalje. Draža je dobro branio Srbe, Broz je dobro ubijao Srbe, a danas 70-80 posto ludih Srba više vole Broza nego Dražu”, kazao je, te dodao kako je Tito kasnije otišao u Sovjetski Savez, gdje ga je posebno podržao jedan od sekretara partije.

Čitaj još:   SKANDAL DRITANA Abazovića u Memorijalnom centru Srebrenica: Pročitajte premijeru Crne Gore presude međunarodnih sudova... (foto, video)

”Sve Jugoslavene koje je trebalo strijeljati u Bosni, a Staljinovo pravilo je bilo ‘ubijaj da ne bi oni ubili tebe’ – čovjek nije morao biti ništa kriv, a trebalo je naći nekoga tko će ih optužiti za određenu krivicu. Jugoslavene je tužio i sudio Broz i svi su strijeljani. Kad je Staljin umro, rehabilitirani su svi Jugoslaveni koji su strijeljani u Sovjetskom Savezu. Ali tko će ih rehabilitirati, kad je sve optuženo, osuđeno i strijeljano na temelju Brozove lažne dojave?”, kazao je Prkačin.

BONUS VIDEO: Ante Prkačin o Titu i četnicima…

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more