IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS najavio podnošenje krivičnih PRIJAVA, poručili kako je Bajraktarija izabrala…

Iz Demokratske partije socijalista poručili su kako je današnji izbor Omera Bajraktarija za predsjednika Opštine Ulcinj nezakonit, te da će podnijeti krivične prijave.

“Današnja nezakonito i nelegitimno održana sjednica SO Ulcinj, na kojoj je neformalna grupa građana izabrala Barjaktarija za nosioca njima znane funkcije, dobiće svoj sudski epilog a Demokratska partija socijalista podnijeće krivične prijave protiv svih koji su učestvovali u sprovođenju pravnog nasilja”, istakli du oni.

Kako ističu, 19 odbornika, na čelu sa Gencijem Nimanbeguom, “ušlo je u zonu krivične odgovornosti prekoračujući svoja ovlašćenja i čineći krivično djelo iz člana 416. stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore za kojeg je nadležno Specijalno državno tužilaštvo”. 

“Takođe, posebno ističemo i djelovanje upravnog inspektora, koji je bio saučesnik u današnjoj nezakonitoj akciji jer je zloupotrebom ovlašćenja potpuno nezakonito vršio nadzor nad subjektom koji ne može biti subjekt upravnog nadzora i tom prilikom je očigledno postupao po nečijem nalogu. Sve što se danas desilo predstavlja klasičnu zloupotrebu službenog položaja i to po političkom nalogu kojima se nažalost povinovala i Uprava policije…

Čitaj još:   MONAKO Danijel Subašić se oprostio od reprezentacije Hrvatske...

Pravno ćemo istrajavati da se utvrde sve činjenice i okolnosti današnje sjednice a javnost treba da zna da lica koja su danas izabrana nemaju nikakva ovlašćenja budući da su izabrana na nezakonito održanoj sjednici uz brutalno kršrnje procedure”, zaključili su oni.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more