IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMATIČNA NESREĆA u Njemačkoj: Više poginulih, na desetine povrijeđenih putnika… (foto, video)

Nesreća se dogodila oko podneva u blizini Garmisch- Partenkirchena, kada je regionalni voz na sprat prepun putnika iskočio iz šina…

GARMISCH: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 03. 06. 2022… 15: 48… DRAMATIČNA NESREĆA u Njemačkoj: Više poginulih, na desetine povrijeđenih putnika… (foto, video)

U teškoj željezničkoj nesreći koja se danas prijepodne dogodila na jugu Njemačke prema posljednjim podacima poginulo je najmanje četvero putnika, dok ih je veći broj teže povrijeđen. 

Nesreća se dogodila oko podneva u blizini Garmisch- Partenkirchena, kada je regionalni voz na sprat prepun putnika iskočio iz šina.

Prve informacije govorile su o troje poginulih, no policija je naknadno objavila da je broj mrtvih porastao na četiri. Kako je saopćila policija, pored četvero poginulih, preko 60 je povrijeđenih, od kojih 15 teže.

Na terenu su brojni vatrogasci, ljekari, tehničari Hitne pomoći i policajci.

– Izdan je opći alarm za vatrogasne jedinice i spasilačku službu – rekao je glasnogovornik integriranog nadzornog centra u Oberlandu.

Prema riječima glasnogovornika ADAC- ovog zračnog spašavanja, u akciji je bilo šest spasilačkih helikoptera, od kojih tri ADAC- a.

Čitaj još:   Vic dana Hrvatica i Srpkinja o poklonu za Novo ljeto...

Prema izjavama svjedoka, nekoliko vagona se prevrnulo i otklizalo niz željeznički nasip. Među putnicima se nalazilo i mnogo djece. Voz je saobraćao na liniji Garmisch-Partenkirchen – Munchen. Željeznička linija između Garmisch- Partenkirchena i Oberaua trenutno je zatvorena.

Deutsche Bahn trenutno planira zamjensku uslugu. Tunel Farchant i federalna autocesta 2 južno od njega potpuno su zatvoreni.

U pomoć vatrogascima su priskočili i pripadnici Bundeswehra i savezne policije koji su stacionirani u ovom dijelu Njemačke zbog predstojećeg samita zemalja G7 u obližnjem Elmauu. U Njemačkoj u petak počinje trodnevni vikend za blagdan Duhova, na koji se nastavljaju sedmični školski praznici.

Istovremeno je u srijedu u Njemačkoj započela prodaja mjesečnih karata za devet eura koje vrijede u lokalnimvozovima na području cijele zemlje, što je već sad prouzročilo neuobičajeno velike gužve u lokalnim i gradskim vozovima, posebice u turistički atraktivnim područjima.

izvor agencije

ŽESTOKO I OŠTRO kod Senada HADŽIFEJZOVIĆA: „Sebija je veće muško od Bakira i to je transrodnost; Zikrim dok pričam s tobom…“ (foto, video)

Duel povodom Povorke ponose i kontra LGBT skupa... SARAJEVO: BiH, Read more

Čitaj još:   VOJIN MIJATOVIĆ- PORUKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI: Stvorili ste DODIKA- Frankenštajna, riješite problem... (foto)