IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDA bivša srbijanska manekenka se udala za jadnog od NAJBOGATIJIH RUSA: SADA SE NALAZE POD SANKCIJAMA EU… (foto, video)

Ruski milijarder Andrej Meljničenko prepisao je svoje dvije firme na suprugu Aleksandru Meljničenko, kako bi ih spasio jer je i on na listi sankcioniranih...

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 04. 06. 2022… 10: 48… ALEKSANDA bivša srbijanska manekenka se udala za jadnog od NAJBOGATIJIH RUSA: SADA SE NALAZE POD SANKCIJAMA EU… (foto, video)

Evropska unija na listu osoba kojima je uvela sankcije stavila je i srbijanku Meljničenko.

Meljničenko od početka ruske agresije na Ukrajinu strahovao je da bi njegovo poslovno carstvo moglo postati meta evropskih sankcija. Zbog toga je dvije sedmice kasnije na suprugino ime prebacio vlasništvo dvije firme za proizvodnju ugljena i gnojiva, piše RTS.

Evropska unija je tada uvela sankcije svima koji su bliski režimu Vladimira Putina, među kojima je i Meljničenko. Sankcije su uključile zamrzavanje njegove imovine, zabranu ulaska u EU i zabranu entitetima iz EU da ga financiraju. Sankcijama, međutim, nisu bili obuhvaćeni njegova supruga niti djeca.

Čitaj još:   POKRET EVROPA SAD (PES)- "mjerka" mjesto direktora Uprave policije... (foto)

Aleksandra Meljničenko, bivša srbijanska manekenka, sada se ipak našla na crnoj listi EU.

MELJNIČENKO JE JEDAN OD NAJBOGATIJIH RUSA

Aleksandra Meljničenko, bivša pjevačica, manekenka i rođena Beograđanka (djevojački Nikolić), sada se ipak našla na crnoj listi EU.

  • Aleksandra Meljničenko dobro iskorištava bogatstvo svog supruga čija je vrijednost veća od 30 miliona dolara – navela je EU u obrazloženju svoje odluke. Advokat Meljničenkovih, kao ni predstavnica firmi nisu zasad imali komentar na tu odluku.

Inače, Andrej je suprugu Aleksandru proglasio nasljednicom vlasništva nad firmama, koje bi naslijedila u slučaju njegove smrti. Magazin Forbes je prošle godine uvrstio Meljničenka na listu najbogatijih Rusa i to na visoko osmo mjesto s bogatstvom od 18 milijardi dolara.

BONUS VIDEO: Sandra i Andrej Meljničenko:”Slavlje u čast rođendan ćerke…

izvor agencije i RTS.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more