IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UEFA Liga nacija: Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercgeovine remizirala na startu sa Finskom 1: 1 u Helsinkiju… (foto, video)

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Finske podijelile su bodove na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju u prvoj utakmici nove sezone Lige nacija odigravši neriješeno 1: 1…

HELSINKI: Svijet, Sport, vijesti, subota, 04. 06. 2022… 20: 48… UEFA Liga nacija: Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercgeovine remizirala na startu sa Finskom 1: 1 u Helsinkiju… (foto, video)

Finci su na početku utakmice imali veći posjed lopte, ali nisu uspijevali stvoriti konkretnije prilike. U 15. minuti su uspjeli zatresti mrežu Šehićevog gola, ali je gol bio poništen zbog ofsajda u kojem se našao Pukki.

U nastavku prvog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja. Selekcije su se smjenjivale u inicijativama, a pet minuta prije odlaska na odmor Pukki je sjajno pokušao nakon duge akcije, ali je Šehić odlično intervenisao.

Finska je do vodstva stigla u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena iz penala, koji je dosuđen nakon signalizacije VAR-a i pregleda snimka. Sudija je ustanovio da je Sanjin Prcić u svom kaznenom prostoru igrao rukom. Siguran s bijele tačke bio je Teemu Pukki.

Odličnu šansu za izjednačenje u 59. minuti imao je rezervista Amer Gojak, nakon asistencije Mirolslava Stevanovića, ali je njegov udarac sa desetak metara izblokirala finska odbrana.

Čitaj još:   DS: DRITAN Abazović, Sekulović i menadžment Uprave POLICIJE da podnesu OSTAVKE...

BiH je nastavila s pritiskom i konstantnim napadima do kraja utakmice, a isplatilo se u sudijskoj nadoknadi. Nakon centaršuta Edina Džeke odlično se na vrhu peterca snašao Smail Prevljak i pogodio za konačnih 1: 1…

Narednu utakmicu Lige nacija BiH igra 7. juna, kada u Zenicu dolazi selekcija Rumunije.

Reprezentacija BiH zatim putuje u Podgoricu gdje će 11. juna igrati s Crnom Gorom, a potom će u Zenici dočekati Finsku 14. juna.

Finska i BiH su tako Ligu nacija otvorili sa po jednim bodom, dok će preostali dvojac iz naše grupe Crna Gora i Rumunija svoj međusobni duel odigrati večeras. BiH već u utorak igra utakmicu drugog kola Lige nacija kada će u Zenici dočekati selekciju Rumunije, dok će Finska ugostiti Crnu Goru.

Rezultat i strijelci:

Finska- Bosna i Hercegovina 1: 1 (Pukki pen. 45+ 1’ – Prevljak 90+ 3’)

izvor iBalkan.net / agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more