IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska zabranile prelet ruskog aviona? (foto, video)

NEIZVJESTAN DOLAZAK LAVROVA u Srbiju 6. i 7. juna i razgovori sa Aleksandrom Vučićem… 

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti. vijesti, nedelja, 05. 06. 2022… 19: 38… Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska zabranile prelet ruskog aviona? (foto, video)

Najavljena posjeta Sergeja Lavrova Beogradu dobija obrise političkog trilera sa elementima “diplomatije ispod stola”, a da u tome nema nikakve krivice zvaničnog Beograda, pišu beogradske “Novosti”. 

Kako “Novosti” nezvanično saznaju, dolazak visokog gosta iz Moskve se komplikuje, jer su prelet njegovom avionu zabranile Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska. Time su se u praksi potvrdile riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je je javno kazao da se komplikuju stvari u vezi sa planiranim dolaskom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije. 

Portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova kazala je 3. juna da će ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov posjetiti Srbiju 6. i 7. juna i razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. 

Čitaj još:   Uhapšena četiri huligana zbog transparenta o srpskim ženama i djeci... (foto i video)

U Srbiji se već nekoliko dana govori o posjeti Lavrova, koja se u dijelu javnosti tumači kao guranje prsta u oko Zapadu, jer dolazi u osjetljivom trenutku, čime je Srbija dovedena u nezavidnu poziciju. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je jučer da se “komplikuje pitanje dolaska ministra Sergeja Lavrova u Beograd”. 

“Komplikuje se situacija oko dolaska Lavarova u svakom smislu, ali nisam još speman da o tome govorim, ali komplikuje se u svakom smislu. Pitanja su kako će da dođe Lavrov”, rekao je Vučić aludirajući činjenicu da okolne države, zbog uvedenih sankcija, ne dozvoljavaju prelet ruskog aviona.

BONUS VIDEO: ZAHAROVA POTVRDILA: Lavrov 6. i 7. juna u Srbiji…

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more