IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIPREMITE KIŠOBRANE: Izdat ŽUTI METEOALARM, očekuje se veliko nevrijeme… (foto, video)

Na snazi je žuti meteoalarm za grmljavinsko nevrijeme, visoke dnevne temperature zraka i UV index…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti. vijesti, nedelja, 05. 06. 2022… 13: 08… PRIPREMITE KIŠOBRANE: Izdat ŽUTI METEOALARM, očekuje se veliko nevrijeme… (foto, video)

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je žuti meteolarm za grmljavinsko nevrijeme.

U kasnim večernjim satima jače grmljavinsko nevrijeme se očekuje lokalno na sjeveru i sjeveroistoku Bosnem, gdje je ponegdje moguća i pojava grada.

“I u narednim danima nestabilno vrijeme. Lokalno su mogući i pljuskovi s gradom i grmljavinom. U subotu i nedjelju također će biti loše, pljuskovi, grmljavina, moguć grad. Početak sedmice stabilno”, rečeno je u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Neće biti značajnijih promjena u visini temperature. Jutarnje temperature 10 do 16, na jugu do 20, a dnevne od 21 do 28, na jugu do 30 stepeni celzijusa.

Vemenske prilike narednih dana…

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme. Poslijepodne postepen porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Tokom noći na sjeveru i sjeveroistoku Bosne lokalno su moguće intenzivnije padavine. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

Čitaj još:   SKANDAL: Kampanja za novi predsjednički mandat, KOLINDA "ide ili ne na koncert" Tompsona... (foto)

U ponedjeljak, 6. juna, u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. Poslijepodne umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, uglavnom, jugozapadni. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 25, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 34 stepena.

U utorak, 7. juna, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tokom noći se očekuju pljuskovi i grmljavina. U večernjim satima intenzivniji padavine sa grmljavinom na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.

U srijedu, 8. juna, pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 15 do 21, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 stepeni.

U četvrtak, 9. juna, pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne se očekuju obilnije padavine. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni,  javio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Čitaj još:   NIKAD KRAJA: Nusret Smajlović, ugledni profesor i ex selektor BiH, izgubio bitku za život... (foto)

BONUS VIDEO: Veliko nevrijeme u Sarajevu…

izvor iBalkan.net / agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more