IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PARIZ: Rafael Nadal, bolje da ne znate koliko sam primio injekcija, ovako više ne ide… (foto, video)

Španski teniser izjavio po završetku finalnog meča na Rolan Garosu da će, verovatno, igrati i na sledećem Vimbldonu…

PARIZ: Svijet, Sport, tenis, vijesti, ponedeljak, 06. 06. 2022… 00: 08… PARIS: Rafael Nadal, bolje da ne znate koliko sam primio injekcija, ovako više ne ide… (foto, video)

Nadalu 14. Rolan Garos, 22. gren slem u karijeri…

Španski teniser Rafael Nadal rekao je po završetku finalnog meča Rolan Garosa, u kojem je pobjedio Norvežanina Kaspera Ruda sa 6: 3, 6: 3, 6: 0 i osvojio 14. titulu šampiona na Otvorenom prvenstvu Francuske, da će pokušati da zaliječi povredu stopala i nastavi karijeru…

„Moj način razmišljanja se ne menja. Očigledno je da u ovim okolnostima u kojima igram ne mogu i ne želim da nastavim. Nastaviću da radim i tražim rešenja kako bi poboljšao stanje svog stopala. Bile su ovo nevjerovatne i veoma emotivne dvije nedelje. Nisam htio da pričam o nozi tokom turnira. Rekao sam da ću o tome pričati poslije turnira jer sam želio da budem fokusiran na tenis. Igrao sam dvije nedelje u ekstremnim uslovima pod injekcijama koje su anestezirale stopalo. Tako sam jedino mogao da igram dvije nedelje. Zbog anestezije nisam imao osjećaj u stopalu“, rekao je Nadal.

RAFA je dodao da je igrao u Parizu iako je bio svJestan da time rizikuje da se ozbijnije povredi i tako završi karijeru.

Čitaj još:   CRNOGORSKI MEDIJI RAZOTKRILI PAKLENI PLAN: Srpske organizacije u Crnoj Gori novac dobile za kulturne projekte, a keš podizale za nasilno rušenje vlasti...

„To je veliki rizik, naročito zbog iskretanja zgloba. Rolan Garos je Rolan Garos. Svi znaju Koliko mi znači turnir, pa sam želio samo da se trudim i dam sebi šansu ovde. To je bio jedini način da sebi dam šansu ovde. Nemam riječi da zahvalim doktoru za sve stvari koje je uradio, pomažući mi u teškim trenucima. Očigledno je da ne mogu da nastavim da se takmičim sa anesteziranim stopalom.“

Rafael Nadal je rekao da će pokušati da novu terapiju primijeni prije Vimbldona kako bi mogao da nastpi na ovom turniru.

„Vrijeme je da pričamo o mogućnostima. Ako sada znamo da možemo da ‘uspavamo’ nerve, onda možemo da pokušamo da ovo stanje postane trajno. Ne znam kako se na engleskom kaže, u pitanju je injekcija koja će ‘spržiti’ nerv. Ali idemo korak po korak, kao što sam radio kroz tenisku karijeru. Pozitivan sam, probaćemo da smanjimo bol. Vidjećemo kako će to izgledati na sezoni na travi“, istakao je Nadal u intervju za „Evrosport“.

Rafael Nadal je objasnio da je tokom cijelog turnirao primao injekcije koje su mu pomagale da ne osjeća bol u stopalu.

Čitaj još:   PARIZ: Potukli se ispred prodavnice, zavladao haos zbog korona virusa (foto i video)

„Igrao sam bez osjećaja u stopalu. Nerv je bio pod injekcijom. Stopalo je bilo umrtvljeno i zato samo uspio da igram“, kazao je Nadal, a na pitanje koliko je injekcija primio tokom turnira odgovorio je:

„Bolje da ne znate“…

izvor iBalkan.net / agencije

PARIZ Vojna parada uz visoke mjere bezbjednosti…

SVAKAKO DA JE Ovaj potez bio dugo planiran, ali je Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

PARIZ, USVOJEN NOVI ZAKON: Ako, političar zaposli člana porodice– 3 godine robije…

Zakon zabranjuje ministrima, poslanicima i članovima lokalnih vlasti da zapošljavaju Read more