IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Rojters: Otkazana poseta Lavrova Srbiji? (foto, video)

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije potvrdilo je da Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora nisu dale dozvolu za prelet aviona ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, koji treba da posjeti Beograd 6. i 7. juna, javlja agencija Interfaks…

MOSKVA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 06. 06. 2022… 00: 28… Rojters: Otkazana poseta Lavrova Srbiji? (foto, video)

– Ti izvještaji su tačni- rekao je Interfaksu visokorangirani izvor u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Agencija navodi da je na precizirano pitanje da li je zbog toga otkazana posjeta Lavrova Srbiji, diplomata primetio:

– Naša diplomatija još nije ovladala sposobnošću teleportacije…

Ovu Interfaksovu vijest prenijela je i agencija Rojters, koja direktno navodi da je otkazana posjeta Lavrova Beograda, nakon što su mu ove tri zemlje zatvorile vazdušni prostor za prelet njegovog aviona.

Da Lavrovu nije dozvoljeno da preleti kroz vazdušni prostor Crne Gore, za RIA Novosti potvrdio je ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenjikov, navodeći da je Podgorica odbila da letjelica ruske vlade leti u vazdušnom prostoru Crne Gore.

Prethodno, Radio Slobodna Evrope prenio je da je Ministarstvo vanjskih poslova u Skoplju potvrdilo za taj medij da je Sjeverna Makedonija odbila zahtjev Ambasade Rusije da iskoristi vazdušni prostor te zemlje za let aviona Lavrova.

Čitaj još:   Muslimani širom planete obilježavaju odabranu noć Lejletu'l- miradž...

Ranije tokom dana list “Danas” je objavio saznanja da su Bugarska, Crna Gora i Sjeverna Makedonije odbile su da propuste avion ruskog ministra vanjskih poslova kroz svoj vazdušni prostor.

Posjeta šefa ruske diplomatije najavljena je iz Moskve, za ponedeljak i utorak, 6. i 7. jun.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, međutim, prethodnih dana, rekao je da je ta posjeta planirana, ali da se “situacija komplikuje”. Kako je preneo RTS, Vučić će u ponedeljak uveče u Dnevniku govoriti o posjeti Lavrova.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je ranije danas da je situacija u vezi sa posetom Lavrova Srbiji izuzetno komplikovana.

– Neverovatno je da je danas situacija u Evropi i svetu takva da predsednik jedne države treba da se bavi takvim stvarima kao što je logistika putovanja ministra inostranih poslova druge zemlje od koje zavisi da li će on doći ili neće- navela je Brnabić…

Čitaj još:   NIKOLA Zirojević: DPS i SDP već danas treba da pokrenu proceduru i uskrate podršku 43. Vladi... (foto, video)

BONUS VIDEO: Posjeta Lavrova Srbiji: Prijateljski susret sa Vučićem ili provokacija za Zapad…

izvor Direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more