IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zna se identitet uhapšenog policajca DKPT- a: Dio mreže ranije uhapšenog pratioca ministra, sumnja se na trgovinu drogom… (foto)

Mjesecima je bio na meti Tužilaštva BiH koje je, u saradnji sa hrvatskim kolegama iz USKOK- a, angažiralo prikrivene istražitelje koji su u nekoliko navrata od njega kupovali spid…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 06. 06. 2022… 09: 28… Zna se identitet uhapšenog policajca DKPT- a: Dio mreže ranije uhapšenog pratioca ministra, sumnja se na trgovinu drogom… (foto)

Uhapšen državni policajac na radnom mjestu, osumnjičen za trgovinu drogom…

Sarajevska policija, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine uhapsila je jutros pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH zbog rasturanja droge.

Kako je nezvanično potvrđeno, uhapšen je pripadnik DKPT- a Miloš Popovac.

Ranije su mediji objavili da je uhapšen na radnom mjestu, odnosno ispred zgrade Predsjedništva BiH.

Popovac, kako saznajemo, nije radio na osiguranju neke od štićenih osoba, već je osiguravao zgradu Predsjedništva.

On je, također nezvanično, dio mreže ranije uhapšenog Miloša Nikolića, pratioca ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića.

Čitaj još:   LJUDI JELI TO MOGUĆE: Ispred "Lidl" prodavnice hit prizor...

Nikolić je prije mjesec i po uhapšen u akciji SIPA-e kodnog naziva “Dijamant”, prilikom prodaje 10 kilograma droge spid.

On je mjesecima prije toga bio na meti Tužilaštva BiH koje je, u saradnji sa hrvatskim kolegama iz USKOK-a, angažiralo prikrivene istražitelje koji su u nekoliko navrata od njega kupovali spid.

Posljednji simulirani otkup obavljen je 20. aprila ujutro kada su hrvatski policajci, za potrebe istrage, od Nikolića otkupili 10 kilograma spida.

Tužilaštvo BiH danas je potvrdilo da se jutros uhapšeni policajac tereti da je “djelovao kao dio organizrane mreže za prijevoz, krijumčarenje i prodaju većih količina narkotika, ukljućujući opojnu drogu spid i druge vrste narkotika”.

izvor Faktor.ba