IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LIGA NACIJA: SMAIL Prevljak “džoker s klupe” presudio Rumunima na Bilinom polju… (foto, video)

BH Zmajevi protiv Rumunije ostvarili prvu pobjedu u Ligi nacija… Zmajevi su slavili rezultatom 1: 0 i bili su bolji upravo za jedan pogodak na Bilinom polju u Zenici…

ZENICA: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 08. 06. 2022… 00: 08… LIGA NACIJA: SMAIL Prevljak “džoker s klupe” presudio Rumunima na Bilinom polju… (foto, video)

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine nadigrala je Rumuniju u drugom kolu grupe tri B divizije UEFA Lige nacija.

Zmajevi su slavili rezultatom 1: 0 i bili su bolji upravo za jedan pogodak.

Duel bez mnogo prilika je odlučio rezervista Smail Prevljak, koji je ponovo kao igrač s klupe bio Petevov as iz rukava.

U prvih 15 minuta igre Zmajevi su imali potpunu kontrolu, nekoliko izrađenih akcija, koje su završavale ubacivanjem s boka u šesnaesterac Rumuna, a odbrana gostiju uvijek je bila na mjestu.

Vrijedi spomenuti da je početak meča zbog “loše vremenske prognoze” pomjeren s 20.45 sati na 21 sat.

I tokom dominacije BiH, malo je nedostajalo da Rumunija stigne do vodstva. Kardinalnu grešku u zadnjoj liniji Zmajeva nije iskoristio Puscas. Devetka Rumunije zaobišla je i Šehića, a uz nešto slabiji udarac istakao se Ahmedhodžić i spasio mrežu bh. tima.

Rumunija je opasno zaprijetila u 37. minuti: Prvo je Šehić odbranio udarac Puskasa, a odbijenu loptu Burca poslao pored gola.

Čitaj još:   HUSEIN MEMIĆ NAPUSTIO RUKOMETNI KLUB: Novi Pazar je stabilan, ali će ovo biti najteža godina za rukomet u Srbiji... (foto)

Džeko je u 43. minuti šutirao pravo u rumunskog golmana, a bio je to prvi udarac bh. tima u okvir gola gostiju.

U 45. minuti Burca je uputio centaršut, lopta je imala nezgodan let i završila na prečki.

U 65. minuti Ahmedhodžić je pogodio mrežu Rumunije, ali je njemački arbitar Sascha Stegemann vidio prekršaj nad golmanom.

Tri minute poslije zatresla se mreža Rumunije, a ovoga puta sudija je pokazao na centar. Duljević je probio po lijevoj strani, ubacio u peterac lijevom nogom, Rumuni kratko odbili loptu, pravo na nogu “džokera” Smaila Prevljaka koji pogađa za 1:0. Bio mu je ovo drugi gol u Ligi nacija ove sezone, nakon što je u subotu pogodio za remi u Finskoj.

Autor: Damir Hodžić

Poslije vodećeg pogotka selekcije BiH, pravih šansi za promjenu rezultata na Bilinom polju nije ni bilo pa su navijači zadovoljni napustili stadion.

BiH nakon dva kola ima četiri boda, koliko i Finska, Crna Gora ima tri boda, a Rumuni su bez osvijenih bodova.

Bh. tim u subotu gostuje kod Crne Gore u Podgorici.

Bosna i Hercegovina- Rumunija 1: 0 (Smail Prevljak, 68. minut)

Bosna i Hercegovina: Šehić, Sušić, Ahmedhodžić, Saničanin, Ćivić (od 67. Kolašinac), Prcić (Hadžiahmetović), Cimirot (od 46. Pjanić), Gojak, Duljević, Stevanović (od 80. Bešić), Džeko (od 46. Prevljak)

Čitaj još:   GLUMAC ŠOVINISTA: SLAVEN KNEZOVIĆ, udruženje filmskih radnika BiH nazvao TURKOFILNOM ORGANIZACIJOM, smeta mu film AIDE BEGIĆ

Rumunija: Nita, Camora, Rus (od 74. Tanase), Chiriches, Manea, R. Marin, Maxim (od 74. Ivan), M. Marin, Burca, Cicaldau, Puskas (od 74. Albec)

BONUS VIDEO: Smail Prevlja poskednji golovi…

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more