IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEOČETNIČKI PLANOVI PO UGLEDU NA CAREVIĆA: Šubara stvara SAO Nikšić za ispunjavanje agende ”srpskog sveta”!?

Za razliku od Carevića koji je svoj politički angažman i veze iskoristio za uzurpiranje i krađu državnog zemljišta, i sticanje lične koristi, njegov mlađi kolega Kovačević svoj mandat na čelu Opštine želi da iskoristi da što više operativno ojača poziciju srpske crkve i olakša protok regionalnih kleronacionalističkih, kriminogenih struktura.

Neočetnička perjanica na čelu opštine Nikšić, inače funkcioner partije profesionalnih Srba – Nove srpske demokratije (NSD) Marko Kovačević – Šubara, svesrdno radi na pretvaranju grada koji je nekad bio simbol boemije i antifašizma, u ruralnu, klerikalno-ekstremističku Srpsku autonomnu oblast (SAO).

Iako je još od kad je u maju prošle godine izabran za predsjednika Opštine bilo jasno da će nepopularni Šubara, učiniti sve da u okvire ’’srpskog sveta’’ ugura Nikšić, ova namjera je postala kristalno jasna nakon što su on i njegova klika klasičnom zloupotrebom položaja krenuli prije nekoliko dana u akciju uklanjanja crnogorskih zastava.

Podsjetimo, neočetetnička uprava grada na čelu sa potrčkom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića – Kovačevićem na podmukao način je prošle sedmice uklonila crnogorsku zastavu koja je više od godinu krasila zgradu Opštine Nikšić. Slične akcije uklanjanja crnogorskih zastava sprovedene su širom grada.

Simbolički čin okupacije

Čitaj još:   Radoman: Brza reakcija “prve šubare Nikšića” potvrda da je riječ o pažljivo osmišljenoj provokaciji na Cetinju... (foto)

Sa druge strane mušeme sa likom mrzitelja Crne Gore Amfilohija Radovića – Sotone i dalje stoje na zgradama uprkos odluke Sekretarijata za inspekcijski nadzor Opštine Nikšić, koji je još prije više od godinu i po naložio uklanjanje cerada. Ovo i ne treba da čudi s obzirom da je Kovačević učestvovao u njihovo postavljanju.

’’Uklanjanje crnogorskih zastava, uz ignorisanje odluka inspekcije o uklanjanju mušeme sa likom mrzitelja Crne Gore i Crnogoraca Amfilohija Radovića je dokaz da nosioci projekta ’srpski svet’ žele da obilježe svoju teritoriju. To je u neku ruku simbolički čin okupacije jer Nikšić na čelu sa neočetnikom Kovačevićem polako postaje SAO, slično kao što je to na primorju uradio Marko Bato Carević sa Budvom’’, rekao je naš izvor dobro upućen u djelovanje nosilaca projekta ’’srpski svet’’.

Ipak ističe da postoji jedna velika razlika između onoga što rade Carević i Kovačević.

’’Za razliku od Carevića koji je svoj politički angažman i veze iskoristio za uzurpiranje i krađu državnog zemljišta, i sticanje lične koristi, njegov mlađi kolega Kovačević svoj mandat na čelu Opštine želi da iskoristi da što više operativno ojača poziciju srpske crkve i olakša protok regionalnih kleronacionalističkih, kriminogenih struktura’’, rekli su naši izvori.

Čitaj još:   VAKCINA PROTIV KORONE U SEPTREMBRU: Traže se oni koji će dati garancije da će funkcionisati ...

kompletan tekst na http://aktuelno.me

autor: B.Knežević

http://aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more