IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKI OPREZ, DANAS KIŠA PRAĆENA GRADOM: Vrijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas vrijeme i dalje nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 08. 06. 2022… 09: 58… VELIKI OPREZ, DANAS KIŠA PRAĆENA GRADOM: Vrijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Period od 08.06.2022. do 20.06.2022. Promjenjivo oblačno, djelimično sunčano i nestabilno vrijeme preovladavat će na prostoru Bosne i Hercegovine tokom ove sedmice.

U narednim danima očekuje nestabilno vrijeme sa olujom i grmljavinom. Jutarnje temperature kretat će se od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 32 stepena.

Kiša će mjestimično biti i intenzivnija, a lokalno je muguća i pojava grada. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, a najviša dnevna do 28 stupnjeva.

srijeda, 08.06.2022. godine
Pogoršanje vremena, povremeno praćeno padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, iscrpljenosti. Pri tome će, više svježine tokom jutra i večeri, uz mirniji san, ipak djelimično umanjiti negativne efekte nestabilnih vremenskih prilika.

četvrtak 09.06.2022. godine
Uz nestabilno vrijeme, kod hroničnih bolesnika su moguće nešto jače tegobe, osobito u toplijem dijelu dana, kada će osim relativno visokih temperatura, problem predstavljati i porast sadržaja vlage u zraku, te izraženiji osjet sparine. Preporučljivo je u ovom periodu izbjegavati teže fizičke napore. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, malaksalosti, promjene raspoloženja. Svježija noć i jutro, kao i mirniji san, pozitivno će djelovati na opštu sliku.

U petak sunčanije na jugu. U većem dijelu zemlje oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Uz kišu moguća je i pojava grada. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15, a dnevna do 24 stupnja.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Jutarnja temperatura zraka između 12 i 18, a dnevna do 28 stupnjeva.

Čitaj još:   NOVA VAROŠ: Kritična situacija, pokrenuto klizište, više domaćinstava odsječeno od svijeta... (foto)

Izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more