IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ko je Vučićev trojanski konj: Međusobne optužbe Stefanovića i Lazovića… (foto, video)

Stefanović i Lazović ušli u verbalni sukob oko toga ko radi za i u interesu Aleksandra Vučića…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, četrtak, 09. 06. 2022… 00: 58… Ko je Vučićev trojanski konj: Međusobne optužbe Stefanovića i Lazovića… (foto, video)

Borko Stefanović iz Stranke slobode i pravde i Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd, bili su gosti emisije Direktno na televiziji N1. Tom prilikom Stefanović i Lazović ušli su u verbalni sukob oko toga ko radi za i u interesu Aleksandra Vučića...

Podsjetimo, evropske obavještajne agencije izradile su analizu, u koju je imala uvid Radio Slobodna Evropa, a u kojoj između ostalog piše da postoje indicije o zakulisnoj saradnji Dragana Đilasa sa Aleksandrom Vučićem i Đilasovoj ulozi „trojanskog konja“ koji izaziva razdor i slabi opoziciju.

U saopštenju SSP navodi se da iz novinskih članaka baziranih na „navodnom dokumentu nedvosmisleno vidi da su riječi koje se u njemu upotrebljavaju identične onima koje za Dragana Đilasa bez prestanka izgovara jedan dio opozicije u protekla dva mjeseca“.

Upitan da prokomentariše na koga iz opzicije je Stranka slobode i pravde mislila u pomenutom saopštenju, Stefanović je rekao da nisu imenovali ko je u pitanju, jer je “neko htio da iskoristi izvještaj kako bi dodatno zamutio vodu u opoziciji”.

“Mi ćemo nastaviti da radimo kao najjača opoziciona stranka u Skupštini. Uostalom, u Skupštini će ljudi vidjeti naš odnos prema vladi i budućoj politici ove zemlje”.

Na pitanje, zbog čega ne žele da kažu ko je to iz opozicije ko se, kako je rekao Stefanović, koristi uličarskim žargonom, on je kazao:

Čitaj još:   Danis TANOVIĆ podijelio snimak, Orhana nakon saobraćajne nesreće: "KORAK PO KORAK"... (foto) 

“Svaki put kada sam zagrizao taj kolač, otrovao sam se. Sada i da znam, ne bih vam rekao”, naglasio je Stefanović i dodao da, ko god se iz opozicije bori protiv ovog sistema, za njega su to drage kolege.

Upitan da li se prepoznaje u riječima Borka Stefanovića, Lazović je rekao da treba uporediti riječi iz saopštenja SSP, bilo da su one Stefanovićeve ili Đilasove, i da će se vidjeti da je u pitanju maltene ista izjava kao izjava Aleksandra Vučića.

“Ja bih hteo da budem vrlo jasan. Mi se ne prepoznajemo u tim rečima. Ali da naglasim, to da li ima saradnje sa Aleksandrom Vučićem ili Srpskom naprednom strankom, ako ima, mi ćemo gopodine Stefanoviću i Vama i Aleksandru Vučiću biti najveća opozicija koju možete da zamislite. Što se tiče sastanka Đilasa i Vučića, i sad i nakon sastanka, mi smatramo da je to potpuno neprihvatljivo. Svaki naš sastanak i sve što smo radili zasniva se na tome da se svaka saradnja sa SNS i SPS ne dovodi u pitanju”, rekao je Radomir Lazović.

ALEKSANDAR VUCIC

Stefanović je zatim istakao da je SSP jedina stranka koja je na svom glavnom odboru donijela dokument da neće sarađivati sa SNS i da neće s njima ulaziti u vlast.

“I ja mogu da kažem Vama, Lazoviću, da je, ako se pokaže tačno to što se priča, vaša stranka izuzetno bliska sa SNS, da sa njim šurujete, bićemo vam najtvrđa moguća opozicija na svakom mestu”, rekao je Borko Stefanović, na šta je Lazović uzvarto rečima:

“Ali niko iz moje političke organizacije nije sedeo sa Aleksandrom Vučićem, niti ga iko naziva gospodinom predsednikom, niti on ikoga iz moje stranke naziva gospodinom. Od trenutka kad se dogodio sastanak Đilasa i Vučića, mi pričamo da je on bio štetan, ali hajde da vidimo da li je bilo još nešto na tom sastanku”, zaključio je Lazović.

Čitaj još:   BILJANA SRBLJANOVIĆ ODRŽALA LEKCIJU SRBIMA O RATKU MLADIĆU: "Politi zlikovca govnima, zamazati to lice klanjajući se senima nevinih žrtava genocida kojim nas je zauvijek osramotio"

BONUS VIDEO Sukob Dragana Đilasa i Vuka Jeremića

izvor Nova.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more