IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NENAD ČANAK ušao u UKRAJINU, želi informacije iz prve ruke…

Nenad Čanak, lider Lige socijademokrata Vojvodine jutros oko 10 sati zajedno sa bliskim saradnicima prešao je ukrajinsku granicu. Namjera mu je da se iz prve ruke uvjeri kakva je stvarno situacija u toj zemlji u kojoj više od tri mjeseca bukti rat.

Prva destinacija, kako navode u LSV biće svakako Kijev, a plan mu je da posjeti i ratom zahvaćena područja, da razgovara sa ljudima i lično se uvjeri šta se tamo stvarno događa, a ne da se sa stvarnim stanjem upoznaje iz medija.

“Priprema za taj put trajala je dosta kratko, oko desetak dana, jer je bilo potrebno srediti papire. Lista onih koji će putovati sa Čankom mijenjala se iz časa u čas, tako da je na put otišao samo sa najbližim saradnicima”, kaže za Danas Bojan Kostreš, funkcioner LSV.

Čitaj još:   NENAD Čanak: Ako zbog CETINJA treba da me HAPSE, neka to i učine

Kostreš podsjeća da Čanku nije prvi put da ide u ratom zahvaćena područja. Podsjeća da je bio i u Sloveniji tokom kratkotrajnog rata devedesetih, da je bio i u Tuzli kada je tamo bilo teško ući. “ Antiratne ideje uvjek su kod njega bile prisutne “, navodi Kostreš, a na pitanje koliko će Čanak sa saradnicima ostati u Ukrajini, odgovara da se to još ne zna.

izvor: danas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more