IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA: Oblačno s kišom pljuskovima i grmljavinom, slično i narednih dana… (foto)

Uz kišu i pljuskove, lokalno je muguća i pojava grada, danas će biti pretežno oblačno vrijeme…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četrtak, 09. 06. 2022… 09: 58… VREMENSKA PROGNOZA: Oblačno s kišom pljuskovima i grmljavinom, slično i narednih dana… (foto)

U jutarnjim satima sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, u cijeloj zemlji sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Uz kišu i pljuskove, lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne jugo, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.

četvrtak 09.06.2022. godine
Uz nestabilno vrijeme, kod hroničnih bolesnika su moguće nešto jače tegobe, osobito u toplijem dijelu dana, kada će osim relativno visokih temperatura, problem predstavljati i porast sadržaja vlage u zraku, te izraženiji osjet sparine. Preporučljivo je u ovom periodu izbjegavati teže fizičke napore. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, malaksalosti, promjene raspoloženja. Svježija noć i jutro, kao i mirniji san, pozitivno će djelovati na opštu sliku.

Čitaj još:   VIC DANA: Đetić, zaboravio zaključati mobitel, pa legao spavati, kad se probudio ugledao svoju Natu kako čita poruke i… (foto)

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 20 celzija.

petak se očekuje sunčanije vrijeme na jugu. U većem dijelu zemlje bit će oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu do 27 stepeni.

Za subotu je prognozirano umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se na jugu.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24, na jugu do 28 celzija.

I u nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26, na jugu do 29 stepeni.

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA- SVE OVO DUGO JE I TRAJALO: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more