IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PALE MASKE: Na HRT- u se razotkrilo savezništvo Elmedina Konakovića i Dragana Čovića… (foto, video)

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković potvrdio je svoje političko stajalište o takozvanom legitimnom predstavljanju naroda i izboru člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, subota, 11. 06. 2022… 11: 38… PALE MASKE: Na HRT- u se razotkrilo savezništvo Elmedina Konakovića i Dragana Čovića… (foto, video)

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković gostujući u emisiji “U fokusu” OBN televizije potvrdio je svoje političko stajalište o takozvanom legitimnom predstavljanju naroda i izboru člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.

“U duhu svih procesa, historije Bosne i Hercegovine, ja mislim nije fer da ljudima biramo hrvatskog člana Predsjedništva”, kazao je Elmedin Konaković.

“Prije nego je propao prijedlog izmjene Izbornog zakona BiH lider Naroda i pravde Elmedin Konaković i njegova stranka su već dobrano bili na hrvatskoj strani. Dosta su ga SDA i DF napadali, ali on je u biti bio pridobiven”, kazao je politolog i komentator HRT- a Aleksandar Musić.

Čitaj još:   Bosanac, Srbin i Holanđanin pali u ruke njemačkoj policiji sa arsenalom oružja...

Pogledajte video:

Zanimljivo, ratni član Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, profesor Ivo Komšić, gostujući na N1 televiziji iznio je potpuno suprotno stanovište.

“Da Željko Komšić nije bio član Predsjedništva BiH u ovom mandatu, ova država bi se raspala. Milorad Dodik je sve bio pripremio da proglasi samostalnost RS-a početkom agresije Rusije na Ukrajinu. Spriječio ih je ukrajinski otpor. Dobio je Vučić zadatak od Rusije da se proglasi RS, a da Srbija štiti. Isto je i pripremao Čović za obnovu Herceg – Bosne”, poručio je Komšić.

Pogledajte šta je sve Konaković izjavio gostujući na OBN TV:

izvor (SB)

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more