IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEK JE POČELO: Danas nevrijeme, grmljavine i opasnost od poplava, gdje će najviše padati narednih dana… (foto)

Intenzivnije padavine očekuje se i grmljavina, poslije podne i lokalni pljuskovi…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, subota, 11. 06. 2022… 10: 38… TEK JE POČELO: Danas nevrijeme, grmljavine i opasnost od poplava, gdje će najviše padati narednih dana… (foto)

Jutros pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša je zabilježena ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Sarajevo 15; Bugojno, Livno 16; Bihać 17; Banja Luka, Gradačac, Sanski Most, Tuzla, Zenica, Zvornik 18; Prijedor 19; Grude 22; Mostar, Trebinje 23; Neum 24; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine na području istočne i sjeveroistočne Bosne, gdje se očekuje i grmljavina. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjeren do pojačan sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 30 stepeni.

Drugog dana vikenda u Bosni jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. Rijetki lokalni pljuskovi se očekuju ponegdje u centralnim, istočnim područjima Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 23, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen.

Čitaj još:   HOROR! UPAO U SOLARIJUM, UBIO DJEVOJKU (26) PA PUCAO SEBI U GLAVU! (foto)

subota, 11.06.2022. godine
U većem dijelu Bosne, slično kao u proteklom periodu, uz promjenjive vremenske prilike, bez većih temperaturnih oscilacija koje bi uzrokovale značajnije jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Moguće su umjerene meteopatske reakcije, pretežno u vidu glavobolje, lošijeg raspoloženja, manjka koncentracije. U Hercegovini i na zapadu sunčanije, stabilnije i ugodnije.

nedjelja, 12.06.2022. godine
Dodatna stabilizacija vremenskih prilika pozitivno će djelovati na opštu sliku. U prijepodnevnim satima svježije i ugodnije, sa odmicanjem dana i umjerenim porastom temperatura, te povremeno izraženijom naoblakom, kod osjetljivih osoba moguće su blaže tegobe. Rijetki pljuskovi mogli bi mjestimično remetiti osjet ugode. Poželjno je dan provesti na otvorenom.

U ponedjeljak u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 stepena.

U utorak u Bosni jutro i veći dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 32 stepena.

Čitaj još:   Predsjednik OO SDP Nikšić: Predložemo da samostalno izađemo na izbore u Nikšiću... (foto)

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se u srijedu. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 32 stepena.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more