IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HIT SKANDAL NA ATP TURNIRU: Kyrgios razbio reket, sjeo na klupu i odbio da igra, bio je to tek početak kraja… (foto, video)

Zbog sukoba s navijačem dobio je i kazneni gem u drugom setu nakon čega je sjeo na klupu i odbio nastaviti meč.

SARAJEVO: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 12. 06. 2022… 10: 38… HIT SKANDAL NA ATP TURNIRU: Kyrgios razbio reket, sjeo na klupu i odbio da igra, bio je to tek početak kraja… (foto, video)

Andy Murray plasirao se jučer u finale ATP turnira u Stuttgartu nakon što je u polufinalu sa 7: 6, 6: 2 pobijedio Nicka Kyrgiosa.

To mu je 70. finale u karijeri. Murray je igrao odličan tenis, ali mu je pomogao i Australac koji se potpuno raspao u drugom setu nakon, kako je tvrdio poslije meča, rasističkih uvreda s tribina.

Kyrgios se u jednom trenutku u drugom setu okrenuo prema publici, došao do tribina i pitao gledaoca:

“Šta si to rekao?” Nastavio je raspravljati s gledaocem i onda dodao: “Siđi ovdje i reci mi to u lice, ku**o mala.” Kyrgios je nakon što je izgubio tie- break prvog seta razbio reket udarivši njim u tlo i u stolicu, zbog čega je dobio kazneni poen.

Čitaj još:   DRAGAN Samardžić: Ostavke se za početak, očekuju od PREMIJERA, ministara, direktora ANB... (foto)

Zbog sukoba s navijačem dobio je i kazneni gem u drugom setu nakon čega je sjeo na klupu i odbio nastaviti meč. Došao je supervizor turnira koji ga je neko vrijeme nagovarao da nastavi, što je Kyrgios i učinio, ali praktički više nije igrao. Nakon što je izgubio, Kyrgios je objavio poduži post na Instagramu u kojem je otkrio šta se događalo.

“Kad će ovo prestati? Do kad ću slušati rasističke uvrede s tribina? Razumijem da moje ponašanje nije uvijek najprihvatljivije, ali ne mogu i neću prihvatiti komentare poput ‘mala crna ovco, šuti i igraj’. I onda kad im uzvratim, budem kažnjen. To nije u redu”, objavio je Kyrgios u storyju na Instagramu…

izvor agencije

Čitaj još:   VELIKA DRAMA U RUSIJI: Bliski Putinov saradnik pronađen mrtav, istražitelji u šoku!!! (foto, video)
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more