IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković o Otvorenom Balkanu: ISTOVREMENO SE PIŠU AGENDE VELIKE SRBIJE I VELIKE ALBANIJE…

Otvoreni Balkan nije strateškiinteres Crne Gore već je to ulazak u EU. Ova inicijativa drugo je ime za „srpski svet“ i agendu koju pokušava da realizuje zvanična Srbija, ocijenila je u Pressingu Gradske RTV poslanica SDP- a Draginja Vuksanović- Stanković…

Ona je upozorila da je sa stanovišta struke iznijeto dovoljno argumenata koje premijer Dritan Abazović, kako kaže, ili neželi da čuje ili neće da prepozna. Pojašnjava da bi sporazumi u okviru inicijative podrazumijevali rješavanje nekih otvorenih pitanja na Balkanu.

„Poručila bih onima koji se zdušno zalažu za Otvoreni Balkan da se ne zalijeću previše. To je vrsta međunarodnih ugovora što bi podrazumijevalo rješavanje prethodnog pitanja, a to je da Aleksandar Vučić mora priznati Kosovo. Kao i Milorad Dodik. Tako da je to pitanje vrlo opasno i za drugi blok koji ga toliko zdušno podržava. Pišući agendu Velike Srbije, istovremeno se piše i agenda Velike Albanije. Da li je to prihvatljivo za Srbe u Srbiji i Crnoj Gori? Ja mislim da nije“, kaže Vuksanović- Stanković.

Čitaj još:   CIJENA ZATVORA ZA DVA MILIONA LJUDI: JEZIVA GALERIJA SLIKA IZ GAZE- Nekoliko stotina naoružanih Palestinaca je dokazalo da nije moguće zauvijek držati ih zatvoreno... (foto, video)

Crna Gora, kako naglašava, nikako ne bi smjela prihvatiti ovu inicijativu.

„Nama je mjesto u EU i treba raditi na pitanju nastavljanja puta Crne Gore u integracijama kako bismo konačno radili na zatvaranju otvorenih poglavlja. To treba da bude ključni cilj Crne Gore– ispunjavanje svih zahtjeva iz evropske agende– a ne da se bavimo pitanjima koja vraćaju Crnu Goru nazad“, ističe ona i podsjeća da je sporazumomo formiranju 43. Vlade jasno precizirano da će se o pitanju Otvorenog Balkana, ugovora sa Crkvom Srbije i popisa stanovništva donositi odluka dvotrećinskom podrškom na Vladi, tj. kvalifikovanom većinom.

„Premijer Abazović može lično misliti o toj inicijativi šta god želi, ali sa pozicije premijera mora djelovatisamo u interesu Crne Gore“, poručuje Vuksanović- Stanković…

kompletan tekst na http://analitika.me

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more