IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“KAPA DOLJE VLADI CRNE GORE” GENOCID U SREBRENICI BIO JE NEDVOSMISLEN: Zna se ko će predvoditi delegaciju CG 11. jula u Potočarima … (foto, video)

DRITAN Abazović je ugostio rukovodstvo Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, zajedno sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori, Branimirom Jukićem.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 13. 06. 2022… 21: 38… “KAPA DOLJE VLADI CRNE GORE” GENOCID U SREBRENICI BIO JE NEDVOSMISLEN: Zna se ko će predvoditi delegaciju CG 11. jula u Potočarima … (foto, video)

(Foto: Vlada Crne Gore)

Stav Vlade Crne Gore o genocidu u Srebrenici je nedvosmislen, saopštio je premijer Dritan Abazović, dodajući da će predvoditi delegaciju crnogorske Vlade 11. jula na komemoraciji u Potočarima…

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je ugostio rukovodstvo Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, zajedno sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori, Branimirom Jukićem.

Članovi delegacije Organizacionog odbora zahvalili su Abazoviću na prijemu, podsjetivši na značaj njegove prošlogodišnje posjete Potočarima, nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini.

Tim povodom je, kako se dodaje, Organizacioni odbor na čelu sa Hamdijom Fejzićem pozvao je Abazovića da i ove godine, prisustvuje komemoraciji 11. jula u Potočarima.

Čitaj još:   POGBA IFTARIO TOKOM MEČA PROTIV ROME: ALLAH NAM POMAŽE DA POSTIMO I IGRAMO

“Gosti su zahvalili na tome što je peta sjednica 43. Vlade počela minutom ćutanja povodom sjećanja na deportaciju muslimanskih izbjeglica u Herceg Novom 1992. godine”,  kaže se u saopštenju.

Navodi se da su se sagovornici saglasili da žrtve genocida u Srebrenici zaslužuju najveći pijetet i da tragični događaji iz prošlosti služe kao važna lekcija, kako se ovakvi događaji ne bi ponavljali u budućnosti.

“Predsjednik Vlade je istakao da je stav Vlade o genocidu u Srebrenici nedvosmislen, naglasivši da će i ove godine 11. jula predvoditi delegaciju Vlade na komemoraciji u Potočarima”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici, kako se dodaje, zaključili su da suživot, međusobno uvažavanje i poštovanje sjećanja na sve žrtve nedvosmisleno je rješenje za evropsku budućnost Zapadnog Balkana…

BONUS VIDEO: 38 žrtava genocida u Srebrenici biće ukopane 11.jula u Potočarima

izvor iBalkan.net / agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more