IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIJEMAC OGORČEN CIJENAMA U HRVATSKOJ: Supruga, dvoje djece i ja platili smo ručak gotovo 700 kuna (90 eura)… (foto, video)

Ljetna turistička sezona je počela, a iako su cijene u Hrvatskoj, u poređenju s nekim drugim europskim gradovima, i dalje relativno prihvatljive za strance, uočava se porast cijena.

ZADAR: Hrvatska, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 13. 06. 2022… 21: 38… NIJEMAC OGORČEN CIJENAMA U HRVATSKOJ: Supruga, dvoje djece i ja platili smo ručak gotovo 700 kuna (90 eura)… (foto, video)

Nijemci nisu oduševljeni cijenama u Zadru. Dok je Tina iz Hamburga jela rižoto za 80 kuna, Patrik je iznimno ogorčen na cijene u Hrvatskoj.

Turisti su posebno zgroženi (pre)visokim cijenama u nekim ugostiteljskim objektima. Kakvo je stanje u zadarskim hotelima i restoranima, istražio je portal Zadarski.hr.

  • Što se tiče cijena, ipak je sve poskupilo za 20-ak kuna (5 KM), kafa je poskupila, kao i kolači, ali i ostala hrana. Iako je ponuda hrane pretežito domaća, u ponudi imamo i jela koja predstavljaju svojevrsni spoj tradicionalne i moderne kuhinje, što goste privlači – rekao je ugostitelj Frane Prtenjača.

Nijemci pak nisu oduševljeni cijenama.

Čitaj još:   TERORISTIČKI NAPADI U HOLANDIJI: Gradom ODJEKUJE PUCNJAVA, SPECIJALCI NA TERENU- Pale PRVE ŽRTVE... (video)

Dok je Tina iz Hamburga jela rižoto za 80 kuna (20 KM), Patrik je iznimno ogorčen na cijene u Hrvatskoj.

  • Ovdje smo samo jedan dan, odsjeli smo u apartmanu na Viru. Cijene su grozne, bili smo u Hrvatskoj prije i tada je bilo puno jeftinije, sada je vrlo skupo, ove godine pogotovo. Na primjer, platili smo ručak oko 700 kuna (180 KM), supruga, ja i dvoje djece, a prije smo znali proći dosta jeftinije – naglasio je Nijemac Patrik za Zadarski.hr.

Britanku Keith cijene nisu iznenadile.

  • Jele smo u nekoliko restorana u centru grada. Cijene su slične onima u Londonu, možda je piće čak malo jeftinije. Ovdje ćemo biti četiri dana u apartmanu, cijena je 400 kuna po noći (100 KM) – istaknula je Keith.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more