IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISMAR Ćorović: Puna podrška studentima, Pravni fakultet u BIJELOM POLJU mora opstati…

Socijaldemokrate daju punu podršku studentima Pravnog fakulteta u Bijelom Polju u njihovim nastojanjima da spriječe ukidanje institucije na kojoj se školuju, saopštio je predsjednik OO SD Bijelo Polje Ismar Ćorović.

“Bili smo zatečeni odlukom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i resorne ministarke Vesne Bratić, kada je predloženo da se Pravni fakultet u Bijelom Polju ukine. Pitamo se kakva je to Vlada i kakva je njena agenda, kada se planira ukidanje fakulteta u najvećem gradu na sjeveru Crne Gore što bi, zasigurno, dovelo do još većeg odlaska mladih ljudi sa sjevera Crne Gore. Da ne govorimo o tome da bi svi ti studenti morali da, ili žive u Podgorici, ili putuju do Podgorice i nazad, što iziskuje veoma značajne troškove koje veliki broj njih možda ne bi ni mogao da podmiri”, istakao je Ćorović.

Smatra nedopustivim da 43. Vlada nastavlja sa praksom obračuna sa sjeverom Crne Gore koju je započela Vlada Zdravka Krivokapića i njegovog potpredsjednika Dritana Abazovića.

Čitaj još:   DPS: HVALA za podršku, pobijedićemo i 2. aprila... (foto, video)

“Danas, izgleda, novi dvojac, Abazović-Joković, planira da uradi isto. Jer, jedino u čemu su bili uspješni Krivokapić, njegov potpredsjednik i njegovi ministri jeste uništavanje svega sa čim su došli u kontakt u ovoj državi.

Socijaldemokrate će podržati sve aktivnosti studenata Pravnog fakulteta u Bijelom Polju u cilju sprječavanja ukidanja ove institucije, a ovim putem pozivamo predsjednika Vlade Dritana Abazovića i ministra prosvjete, našeg sugrađanina, Miomira Vojinovića, da stanu na kraj ovoj štetnoj ideji i ne dozvole da Pravni fakultet u našem gradu doživi sudbinu koja mu je prethodno namijenjena”, zaključio je Ćorović.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more