IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RANKO Krivokapić: DIPLOMATSKI pasoš ODBIJAJU da vrate LEPOSAVIĆ i SPAJIĆ… POKRENUĆE se… (video)

Bivši ministri Vladimir Leposavić i Milojko Spajić odbijaju da vrate diplomatski pasoš, kazao je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić.

On je, odgovarajući na pitanja novinara nakon današnjeg susreta na Cetinju sa predsjedavajućim OEBS-om i ministrom vanjskih poslova Poljske, Zbignjevom Rauom koji boravi u posjeti našoj zemlji, saopštio da je prije mjesec dana oko 200 pasoša bilo suštinski u zloupotrebi, te da su vraćeni.

“Ostalo je 35 diplomatskih pasoša koji nijesu vraćeni. Ministar Leposavić još ne želi da ga vrati. Biće sproveden upravni postupak. Još nekoliko vrhovnika te vlade ne želi to da uradi. Među njima je i ministar Spajić, itd.. Zakon važi za sve, a zloupotreba diplomatskih pasoša, ili nešto drugo što imaju na umu, ne može biti tolerisana”, poručio je Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje o zamrzavanju imovine ruskih državljana, Krivokapić navodi da je Crna Gora u potpunosti usklađena sa mjerama Evropske unije.

Čitaj još:   NOVI PAZAR OBAVIJEN TUGOM: Danas dženaza tragično stradalom hadži RAMIZU ROŽAJCU...

“Ovo što je urađeno je prvi korak u mnogima koji slijede. Postoje odredbe o objavljivanju imena koje mogu biti pravno tumačene na oba načina. Radi se o mjerama koje su unisone, oruđa su nacionalna, ali modeli su manje više isti. Biće mogućnosti odbrane pojedinačnih prava…Mi nismo neprijatelji rsukog naroda, već agresije, zloupotrebe rušenja međunarodnog poretka, zločina u Buči..Rusija je agresor, sankcije su način da se ta agresija oslabi, ako ne i zaustavi”, poručio je Krivokapić.

izvor: antena.m.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more