IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZENICA KAO U NEKAD DOBRA STARA VREMENA: Navijači okupirali grad, ” BH Zmajevi” će imati veliku podršku protiv Finaca… (foto, video)

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na Bilino polje u Zenici dočekuje Finsku u meču 4. kola UEFA Lige nacija- Liga B...

ZENICA: Svijet, Sport, vijesti, utorak, 14. 06. 2022… 19: 38… ZENICA KAO U NEKAD DOBRA STARA VREMENA: Navijači okupirali grad, ” BH Zmajevi” će imati veliku podršku protiv Finaca… (foto, video)

Bit će ovo revanš protiv reprezentacije protiv koje smo prje deset dana remizirali u Helsinkiju.

Zmajevi su lideri naše grupe, a za razliku od većine utakmica u prošlosti, večeras će imati i veliku podršku sa tribina Bilinog polja.

Na otvaranju ovogodišnje Lige nacija Finska i BiH su podijelili bodove, odigravši 1: 1, kada je Smail Prevljak u samom finišu susreta “poništio” Pukijev gol s penala i spasio naš tim poraza.

S Fincima smo do sada igrali šest puta. Prvi put je to bilo u prijateljskom susretu 2004. godine, kada je bh. tim slavio sa 1:0. Potom je prošlo 15 godina od narednog susreta. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine Finska nas je tada iznenadila i pobijedila sa 2: 0. 

U istim kvalifikacijama smo se uspjeli revanširati u Zenici, kada smo predvođeni Miralemom Pjanićem slavili sa 4: 1. Putevi s Fincima su nam se opet ukrstili u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Ponovo su nas iznenadili Finci, inače selekcija koja je igrala Euro i već se jednom pokazala kao nagazna mina za naš tim. U Helsinkiju je bilo 2: 2, a onda u Zenici, kada su “Zmajevi” jurili baraž i imali realne šanse za to, Finci su nas potukli sa 3: 1.

Čitaj još:   SONJA BISERKO: Vučićev dolazak na Cetinje zavisi od stranog pritiska... (foto)

Ubjedljivo najbolji igrač Finske i “dželat” našeg tima je Temu Puki koji nam je postigao pet pogodaka u četiri meča. Niko nam nije dao više golova od njega. Kada je riječ o igračima bh. tima, najefikasniji protiv Finske je Miralem Pjanić, koji im je postigao tri gola na četiri utakmice – preskočio je duel u Helsinkiju u kvalifikacijama za Euro 2020., dok Edin Džeko traži svoj prvi pogodak u okršajima s Fincima.

To se može naslutiti i prema atmosferi sa zeničkih ulica u popodnevnim satima.

Kao u neka sretna vremena, kada su svi živjeli za Zmajeve, ulice su obojene u “žuto- plavo”, dresovi naše reprezentacije mogu se vidjeti na svakom koraku…

Čitaj još:   MINHEN: Nastavak Eurolige do kraja jula, nije isključeno otkazivanje sezone... (foto)

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more