IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NA GODIŠNJICU GENOCIDA U SREBRENICI: Angelina JOLIE i KRALJICA NUR dolaze 11. jula u Potočare

Organizacioni odbor ovogodišnje kolektivne dzenaze u Potočarima, 11. jula užurbano i predano radi na organizaciji, a kako portal “Patria” saznaje, ove godine ponovno u Srebrenicu dolaze poznata glumica i humanitarka Angelina Jolie i jordanska kraljica Nur Al Hussein. 

Holivudska glumica Angelina Jolie, koja je više puta širom svijeta govorila o genocidu posjetila je Memorijalni centar u Potočarima 2018. godine, a sada ponovo dolazi na ukop 30 žrtava.

Za sada su spremni posmrtni ostaci 30 žrtava za ovogodišnju dženazu.

Te 2018. godine Jolie je kazala kako protok vremena ne može umanjiti bol koju osjećaju preživjeli rata u Bosni i Hercegovini i užasa srebreničkog genocida. 

“Nikada nisam srela više hrabrijih, dostojanstvenijih i otpornijih žena od Majki Srebrenice, među kojim mnoge i 23 godine nakon genocida još uvijek traže svoje izgubljene sinove i muževe. Moje misli i moje srce su danas s njima i sa svim preživjelim u BiH”, kazala je tada Jolie.

Čitaj još:   VUČKO, OVAJ ŠAMAR, DUGO ĆE PAMTITI: Na sjednici Vijeća sigurnosti UN- a samo Rusija i Kina stali uz Srbiju...

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more