IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Mile DODIK u RUSIJI ponižavao BIH i blatio ZAPAD: Spomenuo i predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana… (foto, video)

Milorad Dodik, iz entiteta Republika Srpska obratio se Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, te nastavio sa uvredama na račun Bosne i Hercegovine i proruskom politikom…

SANKT PETERBURG: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 16. 06. 2022… 12: 38… Mile DODIK u RUSIJI ponižavao BIH i blatio ZAPAD: Spomenuo i predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana… (foto, video)

Dodik je rekao da je u Sankt Peterburg došao kao predstavnik Republike Srpske, da Bosna i Hercegovina je nestabilna zemlja pod protektoratom zapadnog svijeta. Naglasio je da Republika Srpska ne dozvoljava sankcije Rusiji.

Milorad Dodik je nastavio i sa svojom antizapadnom i antiliberalnom retorikom, optužujući “Zapad” da želi da se širi na istok kako bi ovladao resursima Rusije. O ruskoj agresiji na Ukrajinu rekao je da se vodi do posljednjeg vojnika kako bi se oslabila Rusija i ovladalo njenim resursima.

  • Samo za naivne djeluje da se sve ovo dešava baš sad, jer se decenijama unazad ostavljaju neriješeni konflikti. Liberalizam je pobijedio komunizam, ali nije sam sebe i danas to vidimo”, pokušao je Dodik dati nemuštu analizu međunarodnih odnosa.
Čitaj još:   Bajram namaz klanjan u džamijama širom Crne Gore: Centralna proslava Kurban bajrama bila je u Petnjici... (foto, video)

Dodik je nastavio i sa veličanjem autoritarnih režima pa je kao jedine svjetske lidere naveo predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika Kine Xi Jinpinga.

Samim prisustvovanjem Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu Dodik se još jednom čitavom svijetu prokazao kao proruska marioneta na Balkanu, a svojim govorom je još jednom iskazao da podršku traži kod autoritarnih vođa.

BONUS VIDEO: Ekonomski forum u Sankt Peterburgu /// 16.6.2022.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more