IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Muratović: NIKŠIĆ NIKAD NEĆE BITI PROVINCIJA ”SRPSKOG SVETA”… (video)

Odbornici DPS, SD, LP i nezavisna odbornica Tanja Knežević Perišić napustili su devetu sjednicu Skupštine opštine Nikšić. Na današnjoj sjednici kolegama, predstavnicima medija, sugrađanima, Boris Muratović šef Kluba odbornika Evropskog tima za Nikšić ukazao je da taj odbornički klub svojim ponašenjem i odnosom prema Skupštini opštine Nikšić, kao i prema predloženim odlukama, a koje se tiču poboljšanja uslova i kvaliteta života u našem gradu, pokazali su svoju odgovornost, profesionalizam, kao i to da ni u jednom trenutku svog djelovanja nijesu politikantski kalkulisali.

“To dokazujemo i danas, dajući kvorum i legitimitet ovoj sjednici koja je sazvana nakon tri mjeseca nerada, tek da bi se ispoštovali zakonski rokovi. Dajemo kvorum, ali isto tako želimo da izrazimo svoj protest i revolt zbog odnosa lokalne vlasti prema građanskom i evropskom Nikšiću i prema odbornicima naše liste”, započeo je svoje izlaganje Muratović.

On je ispred svog Kluba odbornika izrazio protest zbog skidanja crnogorske zastave sa zgrade Opštine, za šta tvrdi da nikšićkoj javnosti nije dato na uvid rješenje kojim je naložen ovaj, kako je to sam ocijenio, sramni čin.

“Pitamo, ako ste toliki legalisti i dosljedni u poštovanju zakona, kada ćete smijeniti funkcionere i odgovorna lica koja sjede tokom intoniranje državne himne, ili ulaze u sale nakon završetka iste?!
Izražavamo revolt, zbog malicioznog odnosa prema 21. maju, Danu nezavisnosti, i prema vašem kreativnom ukrašavanju grada. Možda je idejni tvorac ovog šibicarskog čina mislio kako će doskočiti onima kojima je Dan nezavisnosti najsvjetliji i najsvetiji praznik novije crnogorske istorije, ali doskočio je sebi i svojoj niskoj namjeri”, saopštio je Muratović.

Čitaj još:   SKANDAL: Srpski državljanin- Lažni diplomata u političkoj misiji u Nikšiću

Takođe, u svom današnjem obraćanju, on je izrazio protest i zbog odbijanja zahtjeva UBNOR-a, da se centralna proslava povodom 13. jula održi u Nikšiću i dosjetke o održavanju tzv. petrovdanskog vašara i kazao da lokalna vlast grad pretvara u vašarišta, s tendencijom da od slobodarskog, građanskog, antifašističkog Nikšića napravite palanku ‘”srpskog sveta”.

Ostim toga, ukazao je i na nekorektan odnos iskazan kroz djelovanje na društvenim mrežama pojedinih predstavnika lokalne vlasti, kao i kroz, kako je to istakao, šarlatanski pristup pisanju odgovora na postavljena odbornička pitanja, jedan su od razloga našeg protesta.

“Na našu korektnost od načina predaje vlasti do odnosa u parlamentu vi ste odgovorili nekorektno i pokušajima lične diskreditacije. Zato će odbornici Evropskog tima za Nikšić napustiti ovu sjednicu kojoj smo dali kvorum i aktivno učestvovali u radu odbora i pokazali još jednom svoju odgovornost. Već na sljedećoj sjednici bićemo ovdje da identifikujemo probleme iz realnog života građana Nikšića i predlažemo konkretna rješenja za njihovo prevazilaženje”, rekao je Muratović.

On je iskoristio priliku i pozove sve one iz vladajuće većine koji su iznijeli svoje neslaganje sa skidanjem zastave i za koje je saopštio da nakon gašenja kamera svoje glasanje i odluke pravdaju van očiju javnosti, da svoju korektnost i hrabrost pokažu sad i zajedno sa odbornicima Kluba Evropski tim za Nikšić napuste sjednicu, jer kako je to poručio čast i bruka žive dovijeka, a odnos prema svojoj zemlji se pokazuje djelima!

Čitaj još:   ŠTO SE DESILO SA CRNOGORSKIM NIKŠIĆEM: Svetosavski kult UBIJEDIO pola građana da su NEŠTO ŠTO NIJESU!

“Onima koji pokušavaju uniziti Nikšić, Crnu Goru i našu državnu zastavu poručujemo da nikad neće dosegnuti visinu naše zastave koliko god je bacali na opštinske pločnike i nikad naš grad neće biti provincija “srpskog sveta” nego luča antifašističke, građanske i evropske Crne Gore. Da je vječna Crna Gora”, zaključio je Boris Muratović, šef Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić.

Evropski tim za Nikšić.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more