IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dimitris ITUDIS novi trener Fenerbahčea: Aleksandar Ðorđević dobio naslednika na azuskoj stranu grada na BOSFORU… (foto, video)

Selektor Grčke Itoudis je na klupi istanbulskog kluba zamijenio srbijanskog trenera Aleksandra Đorđevića…

ISTANBUL: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 19. 06. 2022… 18: 28… Dimitris ITUDIS novi trener Fenerbahčea: Aleksandar Ðorđević dobio naslednika na azuskoj stranu grada na BOSFORU… (foto, video)

Grčki košarkaški stručnjak Dimitris Itoudis novi je šef stručnog štaba turskog kluba Fenerbahcea, sa aziske strane grada na BOSFORU.

Rukovodstvo istanbulskog kluba saopćilo je da je potpisalo trogodišnji ugovor sa iskusnim grčkim trenerom Itoudisom koji je u karijeri dva puta osvajao Euroligu.

Itoudis je na klupi Fenerbahcea zamijenio Aleksandra Đorđevića koji je proteklih dana napustio ŠAMPIONSKU klub iz ISTANBULA…

Grčki 51- godišnji trener Itoudis 13 godina je bio pomoćnik Željku Obradoviću u Panathinaikosu, a kao prvi trener s klupe je vodio turski Banvit i ruski CSKA Moskvu.

Itudis (51) je bio trener moskovskog kluba od 2014. godine, sa ekipom CSKA osvojio šest titula u ruskom prvenstvu, šest puta je bio šampion u VTB ligi, dok je dva puta sa ruskim klubom osvojio Evroligu. 

Čitaj još:   JOŠ NIJE SVE GOTOVO: Mart sprema nova iznenađenja, vremenska prognozu za narednih 15 dana je... (foto)

Novi trener Fenera slovi za jednog od najboljih evropskih košarkaških trenera današnjice i ujedno je i selektor košarkaške reprezentacije Grčke.

Grčki košarkaški stručnjak je 2016. i 2019. bio proglašen za trenera godine u Evroligi.

Itudis je na klupi Fenerbahčea zamenio srpskog trenera Aleksandra Ðorđevića, koji je pre nekoliko dana sa ekipom iz Istanbula osvojio šampionski titulu u turskom prvenstvu.

U saopštenju Fenerbahčea se navodi da će grčki trener doputovati u Istanbul u utorak, a potom će zvanično potpisati ugovor i biće predstavljen javnosti i navijačima.

Itudis je trenutno i selektor grčke košarkaške reprezentacije.

izvor iBalkam.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more