IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BANJA LUKA: Nova skandalozna svađa u Skupštini RS- a, šef kluba SDS- a ušutkao Dodikovog poslanika… (foto, video)

“NEMOJ DOBACIVATI! ŠUTI ĆELAVI!”

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 20. 06. 2022…  19. 03… BANJA LUKA: Nova skandalozna svađa u Skupštini RS- a, šef kluba SDS- a ušutkao Dodikovog poslanika… (foto, video)

Govoreći o trgovinskom sporazumu sa Velikom Britanijom, koji je i tema sjednice, Stanić je rekao da je trgovinska razmjena BiH s ovom državom toliko mala da ni na koji način ne može ugrozitii naše ekonomske interese… 

Narodna skupština Republike Srpske nije podržala veto člana Predsjedništva BiH Milorad Dodiak na trgovinski sporazum BiH sa Velikom Britanijom, a tokom rasprave o ovom Sporazumu, došlo je do žestoke svađe šefa Kluba poslanika SDS, Miladina Stanića i poslanika SNSD-a, Srđana Mazalice

Šef Kluba poslanika SDS, Miladin Stanić, rekao je da je posebna sjednica Parlamenta RS koju je tražio Dodik “još jedna predstava SNSD- a”. 

“Da li je moguće da mislite nekoga ubijediti da je današnja tema važnija od tema koje su se odnosile na prenos nadležnosti na BiH u vrijeme kada ste vi u tome učestvovali, kada je član Predsjedništva BiH bio Nebojša Radmanović i zašto tada niste posegli za mehanizmom zaštito vitalnog interesa RS”, pitao je Stanić.

“Kažite da kada ćete provesti zaključke o vraćanju nadležnosti na RS sa nivo BiH, a zauzvrat će iz opozicije ‘kao slijepci’ glasati za sve što ubuduće bude na dnevnom redu posebnih sjednica”, kazao je Stanić i napomenuo da su pomenuti zaključci zvanično prolongirani za još šest mjeseci. 

Čitaj još:   BANJA LUKA NA BAJRAM PUCAO PO DŽAMIJI FERHADIJA Uhapšen muškarac nakon što je...

“Organizujte školu za visoku korupciju i kriminal, da predavači budu direktori javnih preduzeća i ministri. Tu vam niko ne može odbiti pera”, karikirao je Stanić. 

Govoreći o trgovinskom sporazumu sa Velikom Britanijom, koji je i tema sjednice, Stanić je rekao da je trgovinska razmjena BiH s ovom državom toliko mala da ni na koji način ne može ugrozitii naše ekonomske interese. 

“Mi nismo produžena ruka Engleza, nego našeg naroda. A vi ste ga opljačkali i protjerali sa ovih prostora. Dalje, ovaj sporazum, ako ga ne prihvatimo, za jedan stepen smanjuje mogućnost da budemo u sistemu donacija i investicija od strane jedne od najmoćnijih zemalja svijeta. Ništa ozbiljno ne predlažete, samo debelo lažete javnost. Samo provedite zaključke koje ste imali u prethodne tri, četiri godine, i mi ćemo bezuslovno podržati sve ono što donesete u formi zaštite vitalnog nacionalnog interesa”, zaključio je Stanić. 

Odgovorio mu je poslanik SNSD, Srđan Mazalica, kazavi da Stanić nema pravo pričati o kriminalu jer je “sve što je stekao-stekao je kriminalom i lopovlukom”.  

Budući da je tokom Stanićeve diskusije Mazalica dobacivao, vidno iznervirani šef kluba SDS-a kazao je: “Nemoj dobacivati! Šut’, ćelavi!”. 

“Ko je maznuo milione maraka iz firme u kojoj radite? Otkud minus u Elektroprenosu BiH. Vi meni pričate, a 16 godina ste na vlasti. Sve ijedan zapisnik uredan, počev od porijekla imovine. Ako nešto znate, dajte nešto uradite, nemojte samo pljačkati. Vi ste jedno veliko ništa”, rekao je Stanić, nakon čega mu je potpredsjednik NSRS, Milan Petković, koji trenutno vidi sjednicu, izrekao opomenu. 

Čitaj još:   BRAVO za Majke Srebrenice, podržale MILA Đukanovića: Samo put kojim on vodi državu može nastaviti dobre odnose BiH i Crne Gore... (foto)

Mazalica je sve optužbe na svoj račun demantovao, a potom nije ostao dužan Staniću: “Ima li neko apaurin da da čovjeku? De malo smiri se. Što si tako rumen, što si se zarumenio? Čovjek se zarumeni kada se stidi ili kada laže. Je l’ se slažeš sa mnom”, kazao je Mazalica…

BONUS VIDEO: ŽESTOK SUKOB U SKUPŠTINI: Mazalica – Stanić || Gospodine Mazalica ko MAZNU milione KM iz vaše firme?

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more