IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Bila sam Nika Rina”: Dijana o promjeni imena i koja je uloga Stefanovića u tome… (foto, video)

“Ja sam se odrekla obezbeđenja kada sam odlazila iz MUP- a i ostala sam potpuno sama, a imala sam i još jedan razlog, a to je da Nebojša Stefanović ne bi imao uvid gdje se ja krećem i donijela sam odluku da se povučem i promjenim ime”, ovako je bivša državna sekretarka MUP- a Srbije Dijana Hrkalović objasnila zašto se zvala drugačije neko vrijeme…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 20. 06. 2022… 00: 58… “Bila sam Nika Rina”: Dijana o promjeni imena i koja je uloga Stefanovića u tome… (foto, video)

– Nije važno kako sam promenila ime, ali jeste zbog čega. U trenutku dok sam bila u MUP-u, počele su da se pojavljuju operativne informacije, kako kriminalne grupe spremaju moju likvidaciju, dobila sam svoje obezbeđenje, svi su radili na proverama. Da li sam bila ugrožena ili ne, to je druga tema. Ali sam tada bila teško bolesna i želela sam da se povučem i nestanem – rekla je Hrkalović.

Mediji su pisali da je bila u Izraelu i da se zvala Nika Rina, a sada je to i objasnila.

– Kako su mediji kreativni, ja nemam reči. Što se tiče promene imena, sigurna sam da znate za glumicu čije je umetničko ime Ita Rina. Ne znam što medijima nije palo na pamet da se to Ita Rina zgodno rimuje sa Nika Rina. Ako se meni zamera moja kreativnost, bože moj, prihvatam. Nika jeste odabrano po grčkoj boginji pobede, ali i moje ime po rođenju Dijana je po rimskoj boginji lova, meseca i nevinosti. To mi je bila neka simbolika, ali stvarno nikakva specijalna pozadina ne stoji iza toga.

Hrkalović je rekla i da je zbog psihičkog maltretiranja, koje je Nebojša Stefanović vršio nad njom, imala sedam operacija i da je jedva ostala živa.

Čitaj još:   TUGA U KONJICU: U subotu DŽENAZA MESAROVIĆ FADILE Mesarović- POGINULA NAKON UDARA VOZA... (foto)

– U maju 2019. godine meni je puklo debelo crevo. Od maja 2019. godine do kraja oktobra 2020. imala sam sedam teških operacija, jedva sam preživela. Lekari su mi rekli da je do toga došlo zbog stresa – rekla je ona.

Dodala je da je zbog tih operacija drastično smršala, izgubila je “jedno 15 kilograma” i da joj se zbog toga fizički izgled dosta promenio. Hrkalović je negirala da je izvršila hiruške intervencije radi promene ličnog opisa.

– Ja svoje lice volim i nema tog razloga da bih ga promenila- istakla je ona.

Govoreći o operacijama, navela je da je zbog njih prvih godinu i po dana bila vezana za krevet.

– Imala sam i sepsu, bilo je tu pogrešnih dijagnoza i pogrešnih operacija. Na kraju mi je život spasio dr Zoran Krivokapić i njegov kolega Goran Barišić. Poslednja operacija je bila 27. oktobra 2020. godine, tad sam se potpuno oporavila i dobro sam.

Kako je rekla bivša državna sekretarka u MUP-u, paralelno je htela da počn da radi, ali je, kako je navela, bila onemogućena jer je svakih par meseci bila nova operacija, a oporavak od svake prethodne trajao je i do mesec dana.

– Tih prvih godinu i po dana mi je prošlo u operacijama i spremanju doktorata- rekla je.

Prema njenim rečima, stres zbog kojeg je imala sedam operacije nije bio zbog posla.

– Meni je stres proizvodila percepcija nepravde i to psihičko zlostavljanje od strane Stefanovića koje je trajalo godinama i koje je imalo svoju kulminaciju od 2018. pa nadalje – tvrdi Dijana Hrkalović.

Podsetimo, ona je u intervju za Objektiv rekla i da je Nebojša Stefanović prisluškivao Aleksandra Vučića, da bivši ministar policije treba da se stidi, te da ga je opila moć. Takođe, kazala je i da je Veljko Belivuk psihopata, da ge ne poznaje i da je onda bila na drugoj strani Partizanovih navijača, a da je njega štitio Stefanović lično. Takođe, za bivšeg ministra policije i inspektora Slobodana Milenkovića Sentu je rekla da su montirali “Jovanjicu”, iako za to nema dokaze.

Čitaj još:   SUADA POSTALA OHRIDSKI BISER...

Bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović tereti se za krivično delo trgovine uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu, odnosno da je uticala na bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno pojedine izveštaje nadležnom tužilaštvu u vezi sa tim teškim krivičnim delom.

Ona je negirala krivično delo i tokom iznošenja odbrane istakla da je sve radila po nalogu tadašnjeg ministra MUP Nebojše Stefanovića.

izvor Direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more