IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CETINJE: Dani Ukrajine u Crnoj Gori 25. i 26. juna… (foto)

Na Cetinju će 25. i 26. juna biti održani Dani Ukrajine u Crnoj Gori sa ciljem podrške ukrajinskom narodu u periodu rata, najavljeno je iz Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori.

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 20. 06. 2022… 13. 03… CETINJE: Dani Ukrajine u Crnoj Gori 25. i 26. juna… (foto)

Događaj organizuju u saradnji sa nevladinim udruženjem “Dobro djelo”, Turističkom organizacijom Cetinje i Prijestonicom Cetinje.

”Događaj uključuje koncerte uz učešće ukrajinskih i crnogorskih zvijezda, festival ukrajinske kuhinje, pazar, radionice i dječiji program. U događaju je angažovan veliki broj volontera i sponzora, kao sto su Grand Hotel Cetinje, Voli, restoran “Kajzen”, Liko Soho, ukrajinski turistički operater ALF”, navedeno je u saopštenju.

Posjetioci će, kako je navedeno, imati priliku da se upoznaju sa specijalitetima ukrajinske kuhinje i pića, učestvuju u vorkšopu ukrajinske nacionalne umjetnosti (petrikovsky tip slikanja, proizvode iz vune), kupe suvenire od ukrajinskih proizvođača, uključujući i ručno rađene suvenire od izbjeglica.

Čitaj još:   CETINJE: Čast je bila s vam skupa držati stražu našoj djeci, i pokazati izdajniku ko su bili BELVEDERCI! (video)

”Sva sredstva prikupljena na ovom događaju ce biti donirana za potrebe Ukrajinaca koji su pogođeni ratom”, navedeno je u saopštenju.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more