IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TV duel Mitrović- Manojlović: Ko je lažov, prevarant, a ko brutalni nasilnik? (foto, video)

Direktor kampanja inicijative Kreni- Promjeni Savo Manojlović i vlasnik televizije Pink Željko Mitrović sučelili su mišljenja u TV duelu u emisiji “Pravi ugao” na RTV, a tokom programa su pale teške riječi i uvrede…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 21. 06. 2022…  00: 53… TV duel Mitrović- Manojlović: Ko je lažov, prevarant, a ko brutalni nasilnik? (foto, video)

Savo Manojlović je na početku emisije rekao da oni insistiraju na poštovanju zakona, gde su, kako je rekao, naznačeni minimalni uslovi da pružalac mora imati informativni, naučno- obrazovni, kulturno-umetnički, dokumentarni i dečji program. Manojlović je naveo da je Pink prekršio zakon kada su dobili opštu frekvenciju jer nisu ispoštovali ove uslove.

 Nacionalna frekvencija je javno dobro, ali se moraju ispuniti kriterijumi – rekao je Manojlović u emisiji “Pravi ugao”.

Željko Mitrović je negirao da TV Pink mora da ima kulturno-umetnički program i dodao da Pink nije kršio zakon.

“Prodao si imovinu na Kosovu”

– Ja sam ovde da bi pokazao i dokazao koliko je Savo Manojlović jedan lažov i prevarant… Rekao bih seoska varalica – rekao je Mitrović.

Vlasnik TV Pinka se zatim obrušio na Manojlovića optužujući ga da je “prodao imovinu u Prištini”, dok je on, kako je Mitrović rekao za sebe, branio mostove u Beogradu tokom bombardovanja Srbije. Mitrović je vređao Manojlovića da je “lažov”, a onda je pokazao papire za koje je Mitrović naveo da predstavljaju uverenje Poreske uprave o nemanju poreskog duga.

Mitrović se tu nije zaustavio, pa je Manojlovića nastavio da vređa da je “Rokfelerova podguzna muva”.

– Ovo je jedini primer da mi ovde stalno imamo želju manjine da vlada većinom. Kada neko dobija pare da uznemirava javnost, onda ja to razumem. U ovom slučaju Kreni – Promeni od Rokfelera. Ja ne znam da li je to krivično delo, ovo što sada radite je pritisak na REM i to je isto kao pritisak na tužilaštvo. Naša peticija je odgovor na peticiju Manojlovića – dodao je vlasnik Pinka.

Na Pinku nema kulture, ja nisam besan na Mitrovića

Savo Manojlović se onda vratio na temu i podsetio je da je REM jasno rekao da Pink nema kulturno-umetničkog programa.

– Krši se zakon, REM je to morao da oduzme. TV Hepi je dobila pola frekvencije pa se onda to proširilo. Ona je dobila kao dečja televizija, a ona sada taj program nema ni u naznakama. Jedini problem koji imam je kršenje zakona – rekao je Manojlović i dodao da on “nije besan zbog uvreda Mitrovića”.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 14. april 2021. godine

– Ja nemam ništa lično protiv gospodina Mitrovića i meni je žao što se on ovako ponaša. Ja nemam problem niti sa rijalitijem niti sa bilo kojim gledaocem koji gleda rijaliti program, ono što je problem jeste brutalno prikazivanje nasilja na malim ekranima – pojasnio je Manojlović i dodao:

– Na TV Hepi imali smo situaciju da je prikazano na ekranima lice koje ulazi sa pištoljem i šamara ženu. Nameće se matrica nasilja. Tamo se događaju krivična dela i Zagorka Dolovac bi morala da reaguje, kao i REM koji je odgovoran za ovu situaciju i on ove medije nikada ne kažnjava adekvatno. Postoji nešto što se zove “piramida kažnjavanja”, gde se krene sa opomenama, pa zatim novčanim kaznama, a nakon toga ide oduzimanje frekvencije. Sve što se događa je direktna odgovornost REM- a- dodao je Manojlović.

Mitrović je na ove navode Manojlovića rekao da se “na TV Pink ne emituje ništa protivno zakonu” i dodao da se sporne scene skidaju sa drugih platformi Zadruzinim kanalima 1, 2, 3 i 4, a na koje su, kako tvrdi vlasnik Pinka, sve redakcije pretplaćene, pa one tu vide ono što se ne može videti na nacionalnoj televiziji pa isti sadržaj kače na portale.

– Sve se emituje 60 sekundi kasnije i kada čovek zakaže mi imamo robotiku koja reaguje na ključne reči – branio se Mitrović od navoda da prikazuju scene nasilja na nacionalnoj televiziji.

Mitrović je onda nastavio sa uvredama Manojlovića te ga nazvao “privatni Glovo Rokfelera”.

– Nije njemu problem rijaliti program, već gledanost Pinka. Naša televizija plaća duplo više poreza nego ostale televizije- rekao je Mitrović.

Na pitanje voditeljke Ljubice Gojgić koja je granica koja se povlači na nacionalnoj televiziji, Mitrović je naveo da bi to pitanje imalo smisla pre 12 ili 14 godina.

– To je opšte nerazumevanje komercijalnih nacionalnih medija u celom svetu, to nisu javni servisi – odgovorio je Mitrović i dodao da je borba za nacionalnu frekvenciju samo “statusna stvar” jer 85 posto građana gleda kablovsku televziju.

Čitaj još:   SUZANA, DAVIDOVA MAJKA, PONOVO NA TRGU KRAJINE: "Ako ovo pustite, gaziće vas"!

– Ovo je borba za 15 posto ljudi koji žive na “čukama” i koji nemaju kablovsku. To je stvar prestiža da stignete do 100 posto pokrivenosti – dodao je Mitrović.

Savo Manojlović je na kraju emisije poručio da je ovo “krik generacije koja kaže da je završeno sa simbiozom kriminala, medija i poltiike.

– Mi nećemo da odlazimo iz ove zemlje – rekao je Manojlović.

Mitrović je zatim ponovo počeo da viče i da optužuje Manojlovića da je prodao imovinu na Kosovu i rekao mu da je Manojlović “otišao iz svoje zemlje”.

– Ti si otišao iz svoje zemlje, prodao si imovinu u Prištini, uzeo pare i došao u Beograd da nama soliš pamet. Vi ste izdali Kosovo, pobegli ste dok sam branio mostove svog ognjišta. Ovaj uzeo lovu i došao u Beograd da meni soli pamet – vređao je Mitrović.

Manojlović mu je na sve optužbe rekao sledeće:

– Kada sam otišao iz Prištine imao sam 13 godina. Ja ni dan danas nisam prodao imovinu i Kosovo je Srbija.

BONUS VIDEO: PRAVI UGAO: Savo Manojlović i Željko Mitrović

izvor Direktno.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more