IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CIRKUS I RASKOL: Dodik hvali Putina, pravda agresiju na Ukrajinu– „On je razuman čovjek…“ (foto, video)

MILE Dodik je kazao da je Putin razuman čovjek, posvećen svom narodu i svojoj državi…

BANJA LUKA: Regija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 21. 06. 2022…  10: 43… CIRKUS I RASKOL: Dodik hvali Putina, pravda agresiju na Ukrajinu– „On je razuman čovjek…“ (foto, video)

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u izjavi za ATV, da je sastanak sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom bio uspješan, da je odisao razumijevanjem za situaciju u kojoj se Republika Srpska nalazi.

“Rusija je sada u delikatnoj situaciji, ali niko od nas nijednog trenutka nije tražio neko ponašanje koje bi manifestovalo nekakav odnos prema Rusiji. Oni to razumiju, kažu nam da su zahvalni za politiku koju vodimo i spremni su da realizuju sve naše zajedničke projekte”, rekao je Dodik.

– Važno nam je da završimo projekat gasovoda, koji nam donosi dvije nove elektrane na gas. To je energent budućnosti i električna energija sama po sebi predstavlja vodeći oblik energije u svijetu. U Sarajevu imamo već nekoliko godina zastoj u pogledu dobijanja dozvole da se iz Srbije pređe u Republiku Srpsku preko granične linije, odnosno Drine, jer to namjerno opstruišu- rekao je Dodik.

Čitaj još:   LJUDI SA OVOM KRVNOM GRUPOM IMAJU NAJGORI IMUNITET: Teško podnose bolesti, OVO JE NAJSLABIJA KRVNA GRUPA... (foto)

Dodik je kazao da je Putin razuman čovjek, posvećen svom narodu i svojoj državi.

– Njihova strategija je procijenila da su ugroženi od širenja vojnog krila NATO-a na prostor Ukrajine. Smatraju da je oblik koji su dali Ukrajini ranije, kada se povukla iz SSSR-a, bio dovoljan da Ukrajina nastavi da egzistira i ima neutralni status u vojnom i svakom dugom smislu. Drugi to nisu htjeli da razumiju – rekao je Dodik.

On je rekao da jednim dijelom razumije Zapad, koji želi svojim potezima da homogenizuje sve zemlje po pitanju uvođena sankcija Rusiji, ali i da je njegov stav jasan – da se Republika Srpska ne može tome pridružiti.

– To je poznato i Putinu, koji je rekao da ima nekih problema oko onih koji zagovaraju te sankcije u BiH, ali i da visoko cijeni našu poziciju u vezi sa tim da se sankcije ne uvedu, tako da BiH nikada formalno-pravno nije uvela bilo kakve mjere- rekao je MILE Dodik.

Čitaj još:   TUGA NA CETINJU: NINA KADIJA, mag.ekonomije- TUŽAN OPROŠTAJ OD UZORNE MLADOSTI...

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more