IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Predrag Boljević- Zašto se krije da su Abazović i Brđanin 5. septembra bili u „pritvoru“… (foto, video)

Vještak za telekomunikacije pozvan kao okrivljeni u Sudu za prekršaje na Cetinju…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 22. 06. 2022… 19: 28… PODGORICA: Predrag Boljević- Zašto se krije da su Abazović i Brđanin 5. septembra bili u „pritvoru“… (foto, video)

Vještak za telekomunikacije Predrag Boljević iz Podgorice dobio je poziv da u svojstvu okrivljenog dođe na ročište u Sud za prekršaje u Prijestonici povodom dešavanja na Cetinju 4. i 5. septembra prošle godine…

„Dobio sam poziv da se 11. jula u 11:30h pojavim pred Sudom za prekršaje Podgorica odjeljenje Prijestonice Cetinje u svojstvu okrivljenog zbog narušavanja javnog reda i mira. Tvrde da imaju dokaze tj. fotografije đe ja gađam policiju što je, naravno, apsolutna laž…

Takve fotografije ni ne mogu da postoje jer toga dana nijesam posegnuo da dohvatim nikakav kamen, štap ili bilo kakav predmet da bih na bilo koji način atakovao na pripadnika policije. Ili, bolje reći, ljude koji su bili u uniformama policije jer nijesam više siguran da li su to bili policajci“, rekao je Boljević za Portal Analitika. 

On je kazao kako se nada će predmet protiv njega biti odložen jer 11. jula u 12 sati u svojstvu vještaka brani nalaz pred Specijalnim odjeljenjem Višeg suda u Podgorici i podsjeća da prema zakonu o krivičnom postupku prioritet ima krivični proces.

„Poslije toga ću se javiti i Sudu za prekršaje na Cetinju“, rekao je Boljević.

Dodaje kako mu nije jasno zašto niko od poslanika procrnogorskih partija nije podnio krivičnu prijavu protiv onih koji su rukovodili akcijom policije 4. i 5. septembra na Cetinju.

Čitaj još:   Kako voda može da pomogne i da obori Visok pritisak...

„Zašto se krije da su koordinator svih bezbjednosnih službi Dritan Abazović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin bili u svojevrsnom kućnom pritvoru, odnosno da su bili na nepoznatoj lokaciji i da im je bio zabranjen izlazak iz tih prostorija?

Da su komandu nad pripadnicima policije i drugim ljudima koji su bili u uniformama policije, preuzeli njihovi zamjenici i neovlašćena lica zajedno sa tadašnjim premijerom Zdravkom Krivokapićem. Prosto je nevjerovatno da poslije godinu niko ne poteže njihovu, ne političku, već krivičnu odgovornost. Ali se zato poteže prekršajna odgovornost protiv građana koji su bili na Cetinju u skladu sa zakonima države Crne Gore“, istakao je Boljević.

Naglasio je i kako je neshvatljivo da niko nije potegao krivičnu odgovornost tadašnje ministarke odbrane Olivere Injac koja je, kako kaže, zloupotrijebila helikopter Vojske Crne Gore u korist sveštenika Crkve Srbije.

„Injac je obezbijedila helikopter Vojske Crne Gore popovima tuđe crkve da se tog jutra prevezu iz Podgorice na Cetinje u pratnji lica u civilu naoružanih kalašnjikovima, a u saradnji sa ljudima koji se nalaze u uniformama policije Crne Gore. Jesu li to zaista bili policajci, to neka neko drugi utvrdi. Takođe, ona je obezbijedila i drugi helikopter, za koji nezvanično čujem da je bio naoružan i spreman da dejstvuje po narodu crnogorskom u cilju zaštite tih istih kriminalaca. Ovo je slika 5. septembra“, podvukao je Boljević.

Čitaj još:   IVANA Stradner (FDD): Crna Gora je "čardak ni na nebu ni na zemlji", idealna za igre ALEKSANDRA Vučića... (foto)

Niko živi, kako je kazao, da procesuira niti Injac, niti Krivokapića, niti Milačića, niti Rakonjca, niti Kneževića…

„I to neće da ih procesuiraju oni ljudi koji su od strane njih bili „pritvoreni“. E mene pritvarat’ neće“, poručio je Boljević.

BONUS VIDEO: Poslanica Sv. Petra Cetinjskog Crnogorcima

izvor analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more