IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKE ZLOUPOTREBE U POŠTAMA CG: Kako je zaposleno oko 300 osoba, može li ova državna kompanija postati gubitaš? (foto, video)

Riječ je uglavnom o zaposlenima čiji je ključni uslov za zapošljavanje bio ”zeleno svjetlo” iz centrale partije– Demokratske Crne Gore, ali i njihovih sada već bivših partnera iz partija donedavne vladajuće većine…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, srijeda, 21. 06. 2022… 11: 28… VELIKE ZLOUPOTREBE U POŠTAMA CG: Kako je zaposleno oko 300 osoba, može li ova državna kompanija postati gubitaš? (foto, video)

Oko 300 osoba zapošljeno je u državnoj kompaniji Pošte Crne Gore za period od godinu dana – sa prethodno 902 službenika ta brojka uvećana je na više od 1.200.

Ovaj skandal međutim nije jedini u poslovanju državne kompanije na čijem je čelu Baranin Dragan Tufegdžić, takođe odabran po partijskoj liniji u svojstvu funkcionera Demokrata. O tome će portal Standard aktivno izvještavati u narednom periodu.

Prema pouzanim informacijama, Tufegdžić je planski i na organizovan način, uz pomoć Borda direktora na čijem je čelu Igor Bulatović (SNP), obezbijedio većinu– od tri člana za Akt o sistematizaciji i unutrašnjoj organizaciji. Članovi Odbora direktora su Stojan SjekloćaAleksandar DakićDijana Pejović i Marko Lalević. Akt usvojen je u novembru 2021. godine, a izradila ga je privatna firma specijalizovana za IT oblast, uprkos činjenici da kompanija Pošte Crne Gore ima stručnjake za izradu takvih dokumenata.

Čitaj još:   Pod pritiskom opozicije povučen Prijedlog zakona o biračkom spisku: Vanredna sjednica u januaru... (foto, video)

Ovaj postupak menadžementa i Odbora direktora, prema mišljenju više dobro informisanih sagovornika portala Standard, nema dugoročne pozitivne projekcije, te bi kompaniju sa bijele liste mogao dovesti do gubitaša.

Nalik na druge državne kompanije, direktor Pošte je umjesto da se bavi razvojem i unapređenjem poslovanja, imao ključni zadatak – da sprovede partijsku agendu. Tako je i prije usvajanja Akta o sistematizaciji 40 zaposlenih poslao u penziju prema uslovima novog Zakona o radu i još 40 ispratio iz kompanije uz otpremine i tako u kratkom roku stvorio uslove i zaposli 80 partijskih aktivista.

„Čak 150 zaposlenih angažovano je u Pošti preko agencije za zapošljavanje, dok je njih 40 po Ugovoru o djelu. Oko 150 osoba zapošljeno je po ugovoru na neodređeno“, samo su neki od podataka iz poslovanja Pošti Crne Gore.

Prema posljednjih informacijama, Pošta je prije 10-tak dana promijenila i agenciju za zapošljavanje, pa je umjesto ranije što su ugovori produžavani na mjesec, nova agencija pristala da sa zaposlenima sklopi ugovore na godinu dana.

Iako je pitanje dana kada će Tufegdžić biti smijenjen sa ključne pozicije u Poštama Crne Gore, njihova djela i moguće zloupotrebe, očekivano bi bilo, da postanu predmet provjera novog menadženta, ali i drugih nadležnih organa.

Portal Standard poslao je pitanja kompaniji Pošta Crne Gore, ali do jutros nijesu stigli odgovori…

Čitaj još:   ZAGREB: VIRUS UŠAO U DOM ZA STARE, zaraženo 20 štićenika i troje zaposlenih... (foto)

NASTAVLJA SE…

BONUS VIDEO: Krivokapić: Da nijesmo u NATO-u ovih 5 godina, danas bismo viđeli kako bi neka…

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more