IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRUXELL- APSOLUTNOM VEĆINOM: EP usvojio rezoluciju o dodjeli kandidatskog statusa Ukrajini i Moldaviji… (foto, video)

U tekstu rezolucije navodi se da je parlament pozvao „lidere zemalja i vlada koji će se danas i sutra sastati u okviru Evropskog vijeća da bez odlaganja dodijele kandidatski status Ukrajini i Moldaviji“…

BRUXELL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 23. 06. 2022… 18: 28… BRUXELL- APSOLUTNOM VEĆINOM: EP usvojio rezoluciju o dodjeli kandidatskog statusa Ukrajini i Moldaviji… (foto, video)

Članovi Evropskog parlamenta usvojili su danas većinom glasova rezoluciju kojom pozivaju šefove država i vlada da se Ukrajini i Moldaviji bez odlaganja dodijeli status kandidata.

Rezoluciju je podržalo 529 poslanika, 45 je bilo protiv, a 14 suzdržano.

U tekstu rezolucije navodi se da je parlament pozvao „lidere zemalja i vlada koji će se danas i sutra sastati u okviru Evropskog vijeća da bez odlaganja dodijele kandidatski status Ukrajini i Moldaviji“.

Čitaj još:   KRVAVI NAPAD NA ŠKOLU: Ima mrtvih...

Parlament je pozvao na sličnu odluku kada se radi o Gruziji, ali tek nakon što vlasti te zemlje “ispune navedene prioritete u mišljenju Evropske komisije”.

Evropska komisija predložila je prošle sedmice da Ukrajina i Moldavija dobiju status kandidata ukoliko ispune niz preduslova prije početka pregovora o integraciji. Gruzija tada nije navedena među predloženim državama.

IZVOR N1

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more